Netanijahu: Izrael nikad neće vratiti Golansku visoravan Siriji

Netanijahu: Izrael nikad neće vratiti Golansku visoravan Siriji

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je danas izjavio da njegova zemlja nikad neće odustati od Golanske visoravni i da će ovaj uz sirijsku granicu strateški važan plato “zauvek” ostati u rukama Izraela

On je to rekao na početku sastanka izraelske vlade u izjavi koju je preneo nacionalni radio, izvestio je AFP.

Izraelski mediji su preneli da je Netanijahu planirao sastanak vlade na kojem bi izneo takav stav zbog strahovanja da bi se Izrael mogao naći pod pritiskom da vrati Golan koji je uzeo od Sirije 1967. godine u okviru budućeg mirovnog sporazuma za tu zemlju koju potresaju sukobi, navodi AFP.

Premijer Izraela je dodao da sumnja da će se Sirija ikada vratiti na ono što je bila pre razornog građanskog rata, javila je agencija AP.

On je takođe kazao da se neće protiviti diplomatskim naporima da se stabilizuje Sirija sve dok oni ne budu na štetu izraelske bezbednosti. Bez obzira na sve, granica se neće menjati i vreme je da svet konačno prizna suverenitet Izraela nad Golanom, dodao je Netanijahu, navodi AP.

Izvor:Tanjug
Previous Seoski turizam: Jedan primer javno-privatnog partnerstva
Next Alrosa očekuje deficit na globalnom tržištu dijamanata do 2019.

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Južna Koreja: Ustavni sud potvrdio opoziv predsednice, strah od nemira u zemlji

Južnokoejska predsednica Park Gun Hje, postala je prvi demokratski izabran lider u zemlji koji je mora odstupiti sa funkcije.

Geopolitika 0 Comments

Nagorno-Karabah: Predsednici Jermenije i Azerbejdžana za mirno rešenje sukoba

Predsednici Jermenije i Azerbejdžana potvrdili su u ponedeljak, na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, spremnost da na miran način nađu rešenje sukoba u oblasti Nagorno-Karabaha, saopštio je Kremlj.

Geopolitika 2 Comments

Uzbekistan: Misterija oko sudbine predsednika Islama Karimova

Sve više je dokaza da je Islam Karimov (78), prvi i jedini predsednik Uzbekistana od njegovog osamostaljenja nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine, danas preminuo.

1 Comment

Leave a Reply