Uskoro počinje Jahorina Ekonomski forum 2016.

Uskoro počinje Jahorina Ekonomski forum 2016.

Pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, 20. i 21. aprila biće održan „Jahorina Ekonomski forum 2016“ na Jahorini i tom prilikom okupiće neke od najiskusnijih stručnjaka savremene ekonomije, domaće privrednike, strane investitore i predstavnike najvećih privreda u svetu.

Cilj „Jahorina Ekonomskog foruma 2016“ je da se kroz panel diskusije, neformalne i formalne susrete s učesnicima iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, jugoistočne i zapadne Evrope, Rusije i Kine dođe do zaključaka i smernica u vezi s pretnjama, slabostima, mogućnostima, potencijalima i kapacitetima za jačanje ekonomske saradnje, kao i preporuka u vezi s unapređenjem ekonomije u Republici Srpskoj.

„“Jahorina Ekonomski forum“ zamišljen je kao susret koji našim privrednicima, ekonomistima, bankarima, donosiocima odluka treba da ponudi odgovore i uvide nekih od najiskusnijih ekonomista u svetu, njihov pogled, preporuke za nove izazove koji su nam potrebni za bolje razumevanje ne samo društva i tržišta u regionu, Evropi i svetu, već i novih prilika i opasnosti koje se ne smeju prevideti. Cilj nam je da kroz dijalog i razmenu znanja i iskustava dođemo do nekih novih zaključaka i predloga koji bi u budućnosti mogli da proizvedu nova rešenja za ekonomiju i privredu“, rekao je Saša Grabovac, član Organizacionog odbora „Jahorina Ekonomskog foruma 2016“.

foto: segh2013.sciencesconf.org

foto: segh2013.sciencesconf.org

„Jahorina Ekonomski forum 2016“ će kroz osam panel diskusija u kojima će učestvovati domaći i strani stručnjaci, akademici, profesori, ambasadori, političari, predsednici uprava nekih od najvećih kompanija današnjice ponuditi uvide na novi svetski ekonomski poredak, savremene trendove u makroekonomskim politikama velikih i manjih država, geopolitičkim uslovima i posledicama fluktuacije cena sirovina na međunarodnom tržištu, kao i o opredeljenju zemalja zapadnog Balkana za razvoj realnog sektora, te prilikama i opasnostima takvog izbora.

„Jahorina Ekonomski forum 2016“ ugostiće neke od najznačajnijih i najupućenijih predstavnika međunarodne ekonomije, neke od najuspešnih privrednika iz regiona, predstavnike Ruske akademije nauka, Evropske komisije, diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, bivše menadžere Šangajske berze, nemačke Bundesbanke, predstavnike nekih od najvećih osiguravajućih kuća i banaka u Bosni i Hercegovini, te predstavnike izvršne vlasti Republike Srpske.

Izvor: GdeInvestirati/BIZlife
Previous Kovanica od pet evra u opticaju
Next Beogradska berza: Skromno trgovanje, snažna tražnja za Imlekovim akcijama

You might also like

Informatičari iz Srbije doneli tri medalje sa Balkanske olimpijade

Informatičari iz Srbije osvojili su dve srebrne i jednu bronzanu medalju na 24. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola na Kipru, navodi se u saopštenju Društva informatičara Srbije.

Društvo 0 Comments

Zbog lažne robe svet je u gubitku 461 milijardu dolara

Vrednost falsifikovane i piratske robe je čak 461 milijarda dolara čime učestvuje sa do 2,5 odsto u svetskoj trgovini.

Društvo 0 Comments

Severna Koreja: Prva pljačka banke u istoriji

U Severnoj Koreji je 4. aprila  u sred bela dana opljačkana banka, što je prvi takav slučaj u čitavoj istoriji postojanja te države.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply