Rekordan prihod Energoprojekta u 2015, EBITDA 22 miliona evra

Rekordan prihod Energoprojekta u 2015, EBITDA 22 miliona evra

Najveći domaći građevinar, Energoprojekt holding, ostvario je prošle godine ukupan prihod od 311 miliona evra, EBITDA u visini od 22 miliona evra i konsolidovanu poslovnu dobit od 9,8 miliona evra, izjavio je za NIN generalni direktor kompanije Vladimir Milovanović.

„Nešto više od jedne trećine prihoda je ostvareno realizacijom projekata u zemlji, dok je preostali deo prihoda ostvaren na projektima u inostranstvu. Kada ovome dodamo i podatak da na isteku prvog kvartala ove godine vrednost preostalih ugovorenih radova koje Energoprojekt realizuje iznosi oko 525 miliona evra, mislim da akcionari, zaposleni i menadžment mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima“, rekao je Milovanović.

Foto: Novaekonomija.rs

Foto: Novaekonomija.rs

On je dodao da je planom poslovanja za ovu godinu predviđen prihod na nivou prošle godine, ali da su „velike šanse da on bude još bolji“.

Milovanović je napomenuo da se ove godine u Srbiji realizuje nekoliko veoma važnih poslova kao što su izgradnja dalekovoda od Pančeva do rumunske granice, izgradnja stambenih kula u projektu „Beograd na vodi“, izgradnja deonice auto-puta Lajkovac-Ljig, dok je kompanija više nego aktivna na brojnim svetskim tržištima, kojima su protekle godine dodati Ruanda i Belorusija.

Od početka godine akcije Energoprojekta beleže pad vrednosti od 2,4 odsto, a po poslednjoj ceni od 1.012 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 11,1 milijardu dinara (oko 90 miliona evra).

Izvor: NIN, Wisebroker
Previous Aleksandar Vučić: Evropa se nije plašila srpske čeličane, ali se plaši kineske
Next Forbes izbacio listu najbogatijih Rusa

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Batagon poslao i šestu ponudu za kupovinu Fabrike akumulatora

Švajcarska kompanija Batagon ponudila je 7,35 miliona evra za kupovinu Fabrike akumulatora Sombor, prenosi SOinfo.

Kompanije 0 Comments

„Dunav osiguranje“ isplatilo dividendu akcionarima

„Dunav osiguranje“ danas je isplatilo dividendu akcionarima po osnovu dobiti utvrđene u godišnjim finansijskim izveštajima kompanije za 2016. godinu.

Kompanije 0 Comments

Budući vlasnik Galenike će morati da zadrži između 700 i 900 radnika

Kako su naveli u Ministarstvu, trenutno se razmatra minimalan broj radnika koje bi kupac morao da zadrži.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply