MK Grupa i američki Stratex investiraju u hotele Budvanska rivijera

MK Grupa i američki Stratex investiraju u hotele Budvanska rivijera

MK Grupa, srpskog biznismena Miodraga Kostića, i američka Stratex Grupa objavili su danas partnerstvo čiji je cilj realizacija zajedničkih investicija u Hotelsku grupu Budvanska Rivijera i druge projekte iz oblasti hotelskog turizma u Crnoj Gori.

Stratex Grupa i MK Grupa će od danas nastupati kao jednaki partneri u HG Budvanska Rivijera, koji dele viziju razvoja te hotelske grupacije i veruju u njeno pozicioniranje kao vodeće u oblasti hotelskog turizma u regionu, navodi se u zajedničkom saopštenju dve kompanije.

“Cilj ovog poduhvata je maksimalno uvećanje vrednosti kompanije putem modernizacije, profesionalnog menadžmenta i razvoja kroz zajednički investicioni program”, izjavio je Neil Emilfarb, predsednik Strateks Grupe.

On je izrazio uverenje da “iskustvo i kapaciteti MK Grupe i Stratex-a mogu da osiguraju transformaciju Budvanske Rivijere u modernu hotelsku kompaniju i lidera u turizmu u ovom delu Evrope.

“Nadamo se dobroj saradnji sa Vladom Crne Gore i opštinom Budva radi daljeg unapređenja Budve kao turističke destinacije”, dodao je Emilfarb.

MK Grupa je jedna od vodećih holding kompanija u Srbiji i jedna od većih vertikalno integrisanih poljoprivrednih kompanija u Evropi. U više desetina preduzeća zapošljava oko 7.000 radnika. Pored agrara, MK Grupa je lider u šećernoj i mesnoj industriji, turizmu, bankarskom poslovanju, obnovljivim izvorima energije, nekretninama…

U fokusu poslovanja Grupe u poslednjih nekoliko godina je razvoj hotelskog biznisa.

U poslovnom sistemu MK Grupe su hoteli sa četiri zvezdice Grand Hotel & Spa, Family Hotel Angella, Apartmani Konaci na Kopaoniku, 88 Rooms Hotel u Beogradu, kao i hotel sa pet zvezdica Kempinski Palace u Portorožu, koji su već prepoznati kao vodeći u regionu, a MK Group je nedavno dostavila i ponudu za kupovinu hotela Kempinski u Savudriji, u Hrvatskoj.

Stratex Grupa je međunarodna grupa kompanija u sektoru nekretnina i ugostiteljstva. U Crnoj Gori, gde je uložila preko 140 miliona evra, posluje od 2006. godine i predstavlja najvećeg američkog investitora.

Ova Grupa je vlasnik Dukley porodice brendova, među kojima su najpoznatiji: Dukley Gardens, Dukley Residences i Dukley Marina u čiju modernizaciju i razvoj Strateks ulazi sa turskom Dogus Grupom. Strateks je i značajan pokrovitelj umetnosti kroz svoj Dukley European Art Community program, navodi se u saopštenju.

Izvor:Tanjug
Previous Evropske berze, dolar, nafta: Svi čekaju rezultate sastanka OPEC i Rusije u Dohi
Next Tri scenarija na sledećem sastanku OPEC-a i Rusije u Dohi

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Ponovo produžen rok za koncesiju beogradskog aerodroma

Vlada Srbije i Aerodrom Nikola Tesla produžili su ponovo rokove u postupku za davanje koncesije za tu vazdušnu luku.

Najvažnije vesti 0 Comments

Fond ICD iz Dubaija preuzima aerodrom u Tivtu

Državni investicijski fond Dubaija ICD, inače, novi vlasnik elitnog nautičko-turističkog centra “Porto Montenegro”, trebalo bi da preuzme aerodrom u Tivtu, pišu “Vijesti”.  

Industrija 0 Comments

Prihodi Jedinstva u prvom kvartalu skočili 21 odsto

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je nekonsolidovane izveštaje za prvi kvartal koji zbog sezonskog karaktera delatnosti nisu previše značajni, ali mogu nagovestiti trend poslovanja u tekućoj godini.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply