MIP Rusije: Ukrajinski scenario preti Makedoniji i Balkanu

MIP Rusije: Ukrajinski scenario preti Makedoniji i Balkanu

Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je sve političke snage u Makedoniji da krizu u zemlji rešavaju mirnim sredstvima i upozorilo da korišćenje “ukrajinskog scenarija” i “inspirisanje državnog prevrata spolja” preti destabilizaciji u Makedoniji i na Balkanu u celini.

“Korišćenje ‘ukrajinskog scenarija’, nelegitimne akcije i državni prevrat inspirisani spolja prete da izazovu duboke potrese u Makedoniji i destabilizaciju Balkana u celini”, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

U saopštenju se navodi da je makedonska opozicija “ponovo postala instrument za eskalaciju” unutrašnjeg političkog konflikta, sa podrškom spolja, sa ciljem da propadnu vanredni izbori 5. juna, koji su “jedini demokratski legitimni izlaz iz duže krize”.

Rusko ministarstvo je podsetilo da je njihovo održavanje usaglašeno prošlog leta, uz aktivnu saradnju EU i SAD, i ocenilo da Zapad treba da se pridržava dogovora i preuzetih obaveza.

“Pozivamo sve političke snage i predstavnike međunarodne zajednice da poštuju put rešavanja situacije u Makedoniji mirnim sredstvima uz poštovanje dejstava i odluka legitimnih vlasti i rukovodstva Makedonije”, navodi se u saopštenju.

Moskva takođe smatra da je nedozvoljena destabilizacija osetljive situacije u Makedoniji, koja je uslovljena složenom etnokonfesionalnom strukturom zemlje.

Izvor:RTS
Previous Tri scenarija na sledećem sastanku OPEC-a i Rusije u Dohi
Next Novi snažan zemljotres u Japanu

You might also like

Politika 0 Comments

Rumen Radev, novi predsednik Bugarske, proruski orjentisan general koji se školovao u SAD-u

Donedavno sam leteo na sovjetskom borbenom avionu, na mojoj diplomi stoji američki pečat, ipak, ja sam bugarski general, moja stvar je Bugarska, citirali su mediji Rumena Radeva, pobednika predsedničkih izbora

Geopolitika 1Comments

Forbs: Vašington i Brisel očekivali da Srbi ćute i pristojno pate

Politika Vašingtona prema Balkanu nikada nije imala smisla jer su SAD želele da očuvaju neke nacije u zajedništvu, druge da razdvoje, dok su istovremeno neke slučajeve etničkog čišćenja osuđivali, a

Društvo 0 Comments

Kineska propagandna reklama 120 puta dnevno u centru Njujorka

Kineska propagandna reklama pušta se 120 puta dnevno na ogromnom elektronskom bilbordu na Times Square-u u centru Njujorka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply