Forbes izbacio listu najbogatijih Rusa

Forbes izbacio listu najbogatijih Rusa

Prvi put u poslednjih 11 godina našao se i kontroverzni na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi u Rusiji Mihail Hodorkovski.

Na čelu liste najbogatijih Rusa, prema proceni Forbsa, nalazi se jedan od vlasnika kompanija „Novatek“ i „Sibura“ Leonid Miheljson.

On je za godinu dana uspio da poveća svoje bogatstvo za 2,7 milijarde dolara i sada poseduje 14,4 milijarde dolara. Na drugom mestu je Mihail Fridman (13,3 milijardi dolara), a prva tri mesta zatvara Ališer Usmanov, sa 12,5 milijardi dolara. U top-pet su ušli i Vladimir Potanin i Genadij Timčenko, čije bogatstvo se procenjuje sa 12,1 milijardi, odnosno 11,4 milijarde dolara.

Foto:www.helostation.com

Foto:www.helostation.com

Aleksej Mordašov, koji je prošle godine zauzimao prvo mesto, sada se našao na šestom (10,9 milijardi dolara). Osim toga, prvi put za 11 godina na spisku se našao i bivši šef „Jukosa“ Mihail Hodorkovski, sa kapitalom od pola milijardi dolara, prenosi „Rambler news service“.

On se nalazi na 170. mestu. Tvorac mesindžera „Telegram“ i socijalne mreže „VKontakte“ Pavel Durov prvi put se našao na spisku 200 najbogatijih biznismena Rusije prema proceni Forbsa. Sa 600 miliona dolara, on je zauzeo 135. mesto, prenosi Sputnik.

Izvor: GdeInvestirati/Biznis.ba
Previous Rekordan prihod Energoprojekta u 2015, EBITDA 22 miliona evra
Next Crna Gora: Osuda paljenja albanske i kosovske zastave u Podgorici

You might also like

Društvo

Danci gase poslednju kovnicu novčića u Skandinaviji

Do kraja ove godine, zatvoriće se poslednja kovnica novčića u Skandinaviji.

Društvo

Otkriveno koja je najjeftinija valuta

Do danas najjeftinija valuta je poljski zlot, smatraju analitičari istraživačke grupe Global research iz Deutsche banke, piše Business insider.

Društvo

Srbija do kraja 2017. bivšim zaposlenima povezuje radni staž

Bivšim radnicima koji imaju rupu u stažu, zbog činjenice da im poslodavci nisu uplaćivali doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje, a firme su im u procesu privatizacije, restrukturiranja ili stečaju