Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Evropska komisija dobila je dokaz da državna pomoć Železari Smederevo ne prelazi 50 odsto investicije kineske kompanije He Steel. U ponedeljak će biti potpisan ugovor o privatizaciji.

Iz EK poručuju da oni ne trebaju da odobravaju prodaju Železare, već je upitan samo iznos državne subvencije u budućnosti. Prema pripremljenom kupoprodajnom ugovoru između srpske i kineske strane, takve subvencije nisu planirane.

Za prodaju Železare Smederevo kineskoj kompaniji He Steel (HBIS) nije potrebna niti je tražena saglasnost EK, jer je to komercijalni ugovor zemalja, odnosno firmi izvan Evropske unije, rekli su agenciji Beta u Briselu evropski diplomatski izvori.

HBIS je jedina kompanija koja je dala ponudu za kupovinu imovine Železare, čija je početna cena bila 45,7 miliona evra, što je 50 odsto procenjene vrednosti. U ponedeljak, 18. aprila Vlada Srbije će potpisati ugovor o prodaji Železare sa kineskom kompanijom.

Izvor: Beta
Previous Španija: Svetski milijarderi se vraćaju na tržište nekretnina
Next Najveća privatna rudarska kompanija proglasila bankrot

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Snižen javni dug Srbije

Javni dug Srbije iznosio je na kraju aprila ove godine 24,25 milijardi evra, što je 71,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje, prema najnovijim makroekonomskim pokazateljima Ministarstva finansija.

Kompanije 0 Comments

Indija očekuje rast tražnje zlatnog nakita u 2017. godini

Tražnja zlatnog nakita u Indiji bi u 2017. godini mogla dostići 600 tona, što je u skladu sa petogodišnjim prosekom, navodi se u najnovijoj studiji “India Ratings”, kompanije specijalizirane za

Kompanije 0 Comments

BiH: Mikropreduzeća čine skoro 75 odsto firmi

U BiH je zaključno sa prvim polugodištem prošle godine bilo 35.700 firmi, od kojih 74,7 odsto spada u mikropreduzeća, 18,1 odsto je malih preduzeća, dok su 6,1 srednja, a samo

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply