Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Evropska komisija dobila je dokaz da državna pomoć Železari Smederevo ne prelazi 50 odsto investicije kineske kompanije He Steel. U ponedeljak će biti potpisan ugovor o privatizaciji.

Iz EK poručuju da oni ne trebaju da odobravaju prodaju Železare, već je upitan samo iznos državne subvencije u budućnosti. Prema pripremljenom kupoprodajnom ugovoru između srpske i kineske strane, takve subvencije nisu planirane.

Za prodaju Železare Smederevo kineskoj kompaniji He Steel (HBIS) nije potrebna niti je tražena saglasnost EK, jer je to komercijalni ugovor zemalja, odnosno firmi izvan Evropske unije, rekli su agenciji Beta u Briselu evropski diplomatski izvori.

HBIS je jedina kompanija koja je dala ponudu za kupovinu imovine Železare, čija je početna cena bila 45,7 miliona evra, što je 50 odsto procenjene vrednosti. U ponedeljak, 18. aprila Vlada Srbije će potpisati ugovor o prodaji Železare sa kineskom kompanijom.

Izvor: Beta
Previous Španija: Svetski milijarderi se vraćaju na tržište nekretnina
Next Najveća privatna rudarska kompanija proglasila bankrot

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Švajcarska: Otvoren najduži železnički tunel na svetu

Gotthard, tunel u švajcarskim Alpima, koji je i najduži železnički tunel na svetu, danas je svečano otvoren nakon skoro dve decenije radova.

Najvažnije vesti 0 Comments

Srbija uvodi novi tip državnih hartija od vrednosti

U cilju daljeg razvoja tržišta državnih hartija od vrednosti i olakšavanja uslova za ulaganje domaćim punoletnim fizičkim licima u državne hartije od vrednosti, Republika Srbija uvodi novi tip državnih hartija

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Kina: Najveća plutajuća solarna elektrana puštena u rad

Kina je objavila da je završena izgradnja najvećeg fotonaponskog postrojenja na svetu i da je ono spojeno na lokalnu elektroenergetsku mrežu, javljaju mediji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply