Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Evropska komisija dobila je dokaz da državna pomoć Železari Smederevo ne prelazi 50 odsto investicije kineske kompanije He Steel. U ponedeljak će biti potpisan ugovor o privatizaciji.

Iz EK poručuju da oni ne trebaju da odobravaju prodaju Železare, već je upitan samo iznos državne subvencije u budućnosti. Prema pripremljenom kupoprodajnom ugovoru između srpske i kineske strane, takve subvencije nisu planirane.

Za prodaju Železare Smederevo kineskoj kompaniji He Steel (HBIS) nije potrebna niti je tražena saglasnost EK, jer je to komercijalni ugovor zemalja, odnosno firmi izvan Evropske unije, rekli su agenciji Beta u Briselu evropski diplomatski izvori.

HBIS je jedina kompanija koja je dala ponudu za kupovinu imovine Železare, čija je početna cena bila 45,7 miliona evra, što je 50 odsto procenjene vrednosti. U ponedeljak, 18. aprila Vlada Srbije će potpisati ugovor o prodaji Železare sa kineskom kompanijom.

Izvor: Beta
Previous Španija: Svetski milijarderi se vraćaju na tržište nekretnina
Next Najveća privatna rudarska kompanija proglasila bankrot

You might also like

Društvo 0 Comments

Reke se povlače, komisije za procenu štete izlaze na teren

Reke u Srbiji polako se vraćaju u korita, a za sobom ostavljaju veliku štetu. Nabujale reke za sobom ostavljaju nanose zemlje i mulja na kolovozu.

Telekomunikacije 0 Comments

Telekom Srbija želi da kupi nekoliko kablovskih operatera

“Telekom Srbija” je u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti.

Makroekonomija 0 Comments

Devizne rezerve Srbije smanjene u januaru na 9,85 milijardi evra

Devizne rezerve Narodne banke Srbije su u januaru 2017. smanjene za 350,3 miliona evra, što je najvećim delom posledica sezonskog efekta i povezano sa povećanjem deviznih rezervi u decembru 2016.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply