Nigerija: Depoziti zlata u pokrajini Kaduna veći nego u čitavoj Južnoafričkoj Republici?

Nigerija: Depoziti zlata u pokrajini Kaduna veći nego u čitavoj Južnoafričkoj Republici?

Nasir el-Rufai, guverner pokrajine Kaduna , tvrdi da ova severozapadna oblast Nigerije sadrži rezerve zlata kojie su veće od ukupnih depozita u Južnoafričkoj Republici.

“Pokrajina Kaduna zaista ima više zlata nego što ga ima u Južnoafričkoj Republici. Svi podaci koje smo mi i Ministarstvo rudarstva dobili potvrđuju to”, rekao je Nasir el-Rufai na otvaranju investicionog foruma u glavnom gradu pokrajine.

Po njegovim rečima samo će čvrsti minerali privući u pokrajinu više od 40 milijardi naira (oko 180 mil.evra)investicija i pozvao ulagače da istraže mogućnosti eksploatacije rude.

Sa svoje strane vlada pokrajine će iskoristiti sve mehanizme koji joj stoje na raspolaganju kako bi osigurala mir i bezbednost, poboljšala kvalitet života i socijalnu pravdu, rekao je on.

Foto:www.dailymail.co.uk

Foto:www.dailymail.co.uk

Kaduna je pokrajina na severozapadu Nigerije sa, prema procenama, oko 1,8 miliona stanovnika. Svetskoj javnosti je poznata po verskoj netrpeljivosti između hrišćana i muslimana koja je kulminirala 2001.

U četiri dana oružanih sukoba više od 1.000 ljudi je izgubilo život, desetine hiljada ih je ostalo bez krova nad glavom, a brojne crkve i džamije su spaljene.

Kaduna je dom za više od 60 etničkih grupa a sukobi oko zemljišta ili religije su svakodnevni. U poslednjih nekoliko godina mrtvi i ranjeni u pokrajini se broje u hiljadama.

Izvor:Agencije

Previous Beogradska berza: Obveznice pogurale promet
Next Dragan Budošan :Vojvodina će tražiti utvrđivanje svog udela u Elektroprivredi Srbije

You might also like

Industrija

Jedinstvo Sevojno: Skupština odobrila isplatu dividende

Redovna skupština akcionara proizvodno-montažnog preduzeća Jedinstvo iz Sevojna (JESV), održana 28. juna, usvojila je sve predložene odluke koje su bile na dnevnom redu.

Kompanije

Najveća privatna rudarska kompanija proglasila bankrot

Najveća privatna rudarska kompanija na svetu Peabody Energy podnela sudu zahtev za bankrot.

Kompanije

Početak rada Yazaki fabrike u Šapcu od juna

Završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Yazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje se u toku maja.