Lider britanskih laburista pozvao članove da glasaju za ostanak u Evropskoj uniji

Lider britanskih laburista pozvao članove da glasaju za ostanak u Evropskoj uniji

U svom prvom istupanju u referendumskoj kampanji, šef britanske opozicije Jeremy Corbyn pozvao je pristalice da 23. juna glasaju za ostanak Velike Britanije u EU.

“Uprkos nedostacima Evropske unije, ostanak u članstvu zajednice je u najboljem interesu naroda ove zemlje”, istakao je lider britanskih laburista.

Corbyn potiče iz socijalističkog levog krila Laburističke stranke i već dugo ga smatraju “mlakim” pristalicom EU, a 1975. godine je glasao protiv pridruživanja tadašnjoj Evropskoj ekonomskoj zajednici, prenela je agencija AP.

Vođa Laburista je u današnjem govoru rekao da Unija nije dovoljno demokratska i da je suviše raspoložena da unapređuje politiku slobodnog tržišta na štetu radnika.

Sa druge strane, on je istakao da globalni izazovi poput utaje poreza, sajber-kriminala, izbegličke krize i terorizma zahtevaju koordinisanu međunarodnu akciju, u čemu je “EU, sa svim svojim pozitivnim i negativnim stranama” važno sredstvo.

Izvor:Agencije

Previous Evropske berze: Indeksi u plusu, u fokusu predstojeći sastanak izvoznika nafte u Dohi
Next Dinar ojačao, NBS i danas intervenisala na deviznom tržištu

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Egipatski sud poništio sporazum o ustupanju ostrva Saudijskoj Arabiji

Egipatski sud je proglasio nevažećim sporazum kojim je Egipat ustupio Saudijskoj Arabiji dva ostrva u Crvenom moru, Tiran i Sanafir, prema dogovoru o razgraničenju morske granice.

Najvažnije vesti 0 Comments

Srbija i Crna Gora u EU do kraja 2025.godine?

Hrvatski “Jutarnji list” navodi da je imao uvid u poverljiv dokument koji bi Evropska komisija trebalo da usvoji uskoro, a u kom se pominje i članstvo Srbije u EU.

Tema dana 0 Comments

Istorijska poseta: Američki predsednik na Kubi

Američki predsednik Barack Obama doputovao je u istorijsku posetu Kubi, otvarajući novo poglavlje u odnosima dve zemlje posle višedecenijskog animoziteta između bivših hladnoratovskih protivnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply