Alibaba proširuje poslovanje u jugoistočnoj Aziji

Alibaba proširuje poslovanje u jugoistočnoj Aziji

Internet kompanija iz Kine, Alibaba, preuzeće milijardu dolara vredan kontrolni paket akcija u vodećoj online platformi jugoistočne Azije, Lazada.

Alibaba će investirati 500 miliona dolara u novoemitovane akcije Lazade, i preuzeće akcije od postojećih akcionara koji drže većinski udeo u toj kompaniji za sumu od oko milijardu dolara, navodi se u saopštenju kineske kompanije, prenosi agencija France presse.

Ovim ugovorom, vrednost kompanije Lazada se procenjuje na 1,5 milijardi dolara.
„Ulaganjem u Lazadu, Alibaba dobija pristup platformi koja poseduje veliku i rastuću potrošačku bazu van Kine“, izjavio je predsednik Alibabe, Michael Evans.

Procenjuje se da Alibabina platforma Taobao drži više od 90 odsto online tržišta za direktne kupoprodajne transakcije među klijentima, dok njena manja platforma, Tmal, drži više od 50 odsto tržišta za transakcije među preduzećima i klijentima.

Međutim, međunarodno poslovanje Alibabe je činilo tek šest odsto ukupnih prihoda kompanije u kvartalu zaključno sa decembrom prošle godine, prema nedavno objavljenom izveštaju o zaradi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Azijske berze: Indeksi na najvišem nivou u četiri meseca
Next Španija: Svetski milijarderi se vraćaju na tržište nekretnina

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Goldman Sachs razmatra selidbu iz Londona

Američka banka “Goldman Sachs” razmatra prebacivanje 1.000 radnih mesta iz Londona u Frankfurt, u okviru procesa reorganizovanja poslovanja poslije odluke Velike Britanije da istupi iz Evropske unije.

Kompanije 0 Comments

Toyota investira u projekat letećih automobila

Japanska kompanija Toyota uložila je oko 350.000 dolara u leteće automobile, tačnije u projekat naziva Skydrive.

Kompanije 0 Comments

Preko 50 kompanija traga za rudama u Srbiji

Prostor Balkana je sve atraktivniji za geološka istraživanja, a samo u Srbiji za raznim rudama traga preko 50 kompanija, od kojih je polovina sa stranim kapitalom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply