Alibaba proširuje poslovanje u jugoistočnoj Aziji

Alibaba proširuje poslovanje u jugoistočnoj Aziji

Internet kompanija iz Kine, Alibaba, preuzeće milijardu dolara vredan kontrolni paket akcija u vodećoj online platformi jugoistočne Azije, Lazada.

Alibaba će investirati 500 miliona dolara u novoemitovane akcije Lazade, i preuzeće akcije od postojećih akcionara koji drže većinski udeo u toj kompaniji za sumu od oko milijardu dolara, navodi se u saopštenju kineske kompanije, prenosi agencija France presse.

Ovim ugovorom, vrednost kompanije Lazada se procenjuje na 1,5 milijardi dolara.
„Ulaganjem u Lazadu, Alibaba dobija pristup platformi koja poseduje veliku i rastuću potrošačku bazu van Kine“, izjavio je predsednik Alibabe, Michael Evans.

Procenjuje se da Alibabina platforma Taobao drži više od 90 odsto online tržišta za direktne kupoprodajne transakcije među klijentima, dok njena manja platforma, Tmal, drži više od 50 odsto tržišta za transakcije među preduzećima i klijentima.

Međutim, međunarodno poslovanje Alibabe je činilo tek šest odsto ukupnih prihoda kompanije u kvartalu zaključno sa decembrom prošle godine, prema nedavno objavljenom izveštaju o zaradi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Azijske berze: Indeksi na najvišem nivou u četiri meseca
Next Španija: Svetski milijarderi se vraćaju na tržište nekretnina

You might also like

Transport 0 Comments

Uber više neće moći da radi na ulicama Londona

Tehnološka transportna kompanija Uber neće moći više da radi na ulicama Londona, pošto su vlasti britanske prestonice odbile da joj obnove licencu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Tesla Motors: Na putevima uskoro električni autobusi i kamioni

Osnivač kompanije Tesla Motors Elon Musk planira da napravi električni kamion i gradski autobus i da pokrene sistem deljenja vožnje u samoupravljajućim automobilima.

Kompanije 0 Comments

Rusija gradi nuklearku u Turskoj

Turska regulatorna agencija za energetsko tržište EMRA odobrila je licencu za proizvodnju električne energije nuklearnoj kompaniji Akkuyu na 49-godišnji period za projekt izgradnje nuklearne elektrane u Mersinu na jugu države.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply