Prodaje se grad na Tasmaniji za 7,5 miliona evra

Prodaje se grad na Tasmaniji za 7,5 miliona evra

Prodaja celog grada na Tasmaniji privukla je veliko interesovanje potencijalnih kupaca širom sveta, pišu australski mediji.

Tarraleah, gradić u ostrvskoj australijskoj državi prodaje se za 11 miliona australskih dolara (oko 7,5 miliona evra). Tarraleah je izgrađen 1930.godine uglavnom za migrante iz Evrope, radnike tadašnje kompanije Hydro Electric Commission, sadašnje “Hydro Tasmania”, koji su gradili branu za tamošnju hidroelektranu, prenosi ABC News.

Reč je o gradu sa 33 kuće izgrađene u art-deco stilu, s pozorištem, školom i crkvom koji se prostire na prostoru od 145 hektara. Stanovnici su ga napustili 1990, nakon što je hidroelektrana automatizovana.

Foto:www.abc.net.au

Foto:www.abc.net.au

Trenutni vlasnik gradića Julian Horner proveo je 13 godina restaurirajući grad koji je u međuvremenu postao turistička atrakcija za planinare, ribolovce i turiste.

Agent nekretninama John Blacklow kaže da bi grad mogao postići cenu od 7,5 miliona evra i da je interes potencijalnih kupaca velik.

“U zadnjih nekoliko dana zvali su nas zainteresovani iz Holandije, Kine, Hong Konga i Singapura”.

“Od Hobarta je udaljen 126 kilometara, okružen je planinama i netaknutom prirodom, a već sad gradić godišnje od turizma zaradi dva miliona dolara”, rekao je Blacklow.

Objasnio je da se grad prodaje u celosti, ali kupac kasnije može prodavati posebno kuće ili delove zemljišta.

Izvor:Agencije
Previous Makedonija: Sukobi policije i demonstranata, više osoba povređeno
Next Izbori: Za 250 poslaničkim mesta u Skupštini utvrđeno 20 lista sa 3.270 kandidata

You might also like

Nekretnine

Prosečna cena kvadrata stana u Srbiji 864,7 evra

Prosečna cena kvadrata stana u Srbiji u trećem tromesečju 2017. godine bila je 864,7 evra, što je neznatno više u poređenju sa istim periodom prošle godine, podaci su Indeksa cena

Poslovni prostor

Zgrada Beobanke prodata za 4,25 miliona evra

Zgrada Beobanke na Zelenom vencu je na javnom nadmetanju prodata za 4.250.000 evra.

Rezidencijalne nekretnine

Arapi u Beograd na vodi do sada investirali 1,7% od 3,5 milijardi evra

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, obilazeći gradnju budućih stambenih zgrada Beograda na vodi, prekjuče objavio da će prve stanare primiti u maju 2018. godine.