Metalac najavio podelu sopstvenih akcija zaposlenima

Metalac najavio podelu sopstvenih akcija zaposlenima

Gornjomilanovački holding Metalac najavio je da će sopstvene akcije koje je kompanije stekla prošle jeseni biti raspoređene zaposlenima na ime stimulativnog nagrađivanja, što je i bilo navedeno u odluci prilikom sticanja ovih akcija.

Metalac je prošlog oktobra stekao 15.721 sopstvenu akciju (1,54 odsto od ukupnog broja), po ceni od 2.230 dinara po akciji. Ovo je bio drugi put kako je Metalac sticao sopstvene akcije, a prethodno je ovaj postupak sproveden u jesen 2014. godine po ceni od 2.420 dinara.

Akcije Metalca, koji posluje pod kontrolom menadžera i zaposlenih, prošle godine su zabeležile rast od 11,4 odsto, dok u 2016. registruju skok od 3,8 odsto.

Na poslednjoj ceni od 2.542 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 2,6 milijardi dinara (21,1 milion evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Beogradska berza: Indeksi u minusu, NIS naprometniji
Next Aukcija sirovog zlata u Rusiji

You might also like

Tema dana 0 Comments

Cena paladijuma na najvišim nivoima u skoro dve godine

Paladijum je na međunarodnim robnim tržištima nastavio snažan rast iz 2016. zaradivši od početka ove godine 120$ po unci.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Oprezna trgovina, dolar stabilan

Na azijskim berzama u sredu se trguje oprezno jer nema značajnijih vesti koje bi pokrenule tržišta, ali i zbog napetosti nakon što je juče Severna Koreja ispalila balističku raketu.

Evro oslabio nakon izjave predsednika ECB

Izjava predsednika Evropske centralne banke Maria Draghija da ECB neće podizati kamatne stope dok ne okonča svoj program otkupa obveznica spustila je vrednost zajedničke evropske valute na deviznim tržištima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply