LVMH ostvario rast prihoda

LVMH ostvario rast prihoda

LVMH koji je vlasnik više od 60 svetskih brendova kao što su Kenzo, satovi Bvlgari i TAG Heuer, ostvario je prihod u iznosu od 8,62 milijarde evra.


Lanac prodaje luksuzne robe LVMH je u prvom ovogodišnjem tromesečju ostvario rast prohoda od četiri posto na godišnjem nivou. Globalna prodaja je iznosila 8,62 milijarde evra.

LVMH je vlasnik više od 60 luksuznih brendova, među kojima su i modna linija Kenzo i satovi Bulgari i TAG Heuer, piše BBC.

Iz kompanije su rekli da je američko tržište snažno, a “Evropa ostaje na dobrom putu, osim Francuske koja je pohođena padom turizma.”

Teroristički napadi u Parizu u novembru prošle godine su doveli do pada prodaje u nekim prodavnicama do 50 posto. Kompanija ostvaruje 10 posto ukupne prodaje u Francuskoj, a sedište joj je u Parizu.

foto: mql5.com

foto: mql5.com

Prihodi su najviše porasli u odeljenje prodaje parfema i kozmetike, devet posto. Velike deo prodaje odnosio se na brend Christian Dior.

No, rezultati su lošiji od očekivanja analitičara, koji su prema anketi Reutersa očekivali prihode od prodaje od 8,72 milijarde evra.

Lanac je pre u Kini ostvarivao dvocifreni rast prodaje, zbog snažne potražnje od strane srednje klase. Kompanija je sada suočena sa snažnom konkurencijom, zbog čega je potražnja usporena.

Kineska vlada je takođe prošle godine uvela strogo smanjenje potrošnje na luksuznu i raskošnu robu od strane državnih zvaničnika, što je dovelo do pada prodaje luksuznih roba širom Kine.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Na tavanu pronašao izgubljenu Caravaggiovu sliku
Next Bespovratna sredstva za voćnjake

You might also like

Kompanije

Saudijska Arabija: Solarni projekti doneće 7.000 radnih mesta

Saudijska Arabija pronašla je plan kako da stvori hiljade radnih mesta – radiće na projektima za solarnu energiju.

IT

Kompanija Apple Nokiji isplatila manje od 2 milijarde evra

Nokia je potvrdila kako je od firme Apple primila 1,7 milijardi evra kao deo dogovora dve kompanije iz maja ove godine oko licenciranja određenih patenata.

Kompanije

Miodrag Kostić kupio Alpha banku

Kompanija MK grupa, Miodraga Kostića je, nakon dobijanja svih odobrenja regulatornih tela, postigla dogovor o kupovini grčke Alpha banke u Srbiji, .