Raspisan konkurs za besplatne banje za penzionere

Raspisan konkurs za besplatne banje za penzionere

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je raspisao oglas kojim poziva penzionere da se jave za odlazak na besplatanu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.

Pravo da se jave na konkurs, koji je otvoren u narednih 15 dana, imaju penzioneri iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika čije su penzije za februar 2016. godine niže od 23.463 dinara, navodi se u saopštenju PIO fonda.

Pravo da se jave na oglas imaju i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora, pod uslovom da zbir tih penzija ne prelazi 23.463 dinara.

Uz ovo, uslov je da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina.

Uz prijavu prilaže se i penzijski ček za februar 2016. godine, dokaz o visini penzije ostvarene po međunarodnim ugovorima, fotokopija lične karte, postojeća medicinska dokumentacija i potpisana izjava o drugim ličnim primanjima, kao i dokaz da poslednjih pet godina nisu koristili rehabilitaciju o trošku Fonda.

U besplatanu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda, a Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad.

Prijave se podnose Organizacijama korisnika penzija, prema mestu prebivališta, a korisnici sa teritorije AP KiM sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije KiM prijave podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta, odnosno boravišta.

Rang lista pravi se posebno za penzionere iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika, u okviru toga će postojati liste za starosne, invalidske i porodične penzionere.

Na redosled na rang listi uticaće visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišćenja penzije, dok će korisnici prava na tuđu negu i pomoć dobijati dodatnih 10 bodova, a korisnici porodične penzije dobijati dodatnih 5 bodova.

Odlukom UO PIO fonda za društveni standard korisnika penzija za 2016. godinu izdvojeno je 360,96 miliona dinara, što je 0,1 odsto prihoda ostvarenih od doprinosa, a najveći deo, 93,3 odsto sredstava, namenjen je za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama.

Previous Do velikih zarada uz 15 saveta
Next Brazil: Pokrenut postupak za opoziv Dilme Rousseff

You might also like

Društvo

Na internetu 334 miliona domena

Kompanija VeriSign, globalni lider u nazivima internet domena i internet sigurnosti, objavila je prošle nedelje sjajnu vest.

Društvo

Svaki treći radnik u Srbiji radi “na crno”

Svaki treći radnik u Srbiji radi “na crno”, a inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti tokom prošle godine kaznila poslodavce u zemlji sa više od 231 milion dinara, rečeno je

Društvo

Beograd dobija pešačku pasarelu kao tobogan

Gradu Beogradu su autori idejnog rešenja projekta “Mosta na Kalemegdanu” ustupili projekat bez naknade.