Jedinstvo ugovorilo posao rekonstrukcije izvorišta “Ribare”

U skupštini grada Jagodine potpisan je ugovor o rekonstrukciji i proširenju Izvorišta „Ribare“.

Iz ovog izvorišta se Jagodina i okolna sela snabdevaju pitkom vodom i ujedno predstavlja investiciju veka što se tiče vodosnabdevanja grada Jagodine, saopšteno iz skupštine ovog grada.

Vrednost projekta iznosi 553,3 miliona RSD, a finansira se iz kredita KfW banke i donacijom Vlade Nemačke u iznosu od 150 miliona RSD. Projektom je planirana kompletna zamena agregata glavne crpno-potisne stanice, zatim ugradnja frekventnih regulatora, čime će se uštedeti 25-30% električne energije, kao i kompletna automatizacija, daljinsko upravljanje vodovodnim sistemom i izgradnja SCAD sistema.

Tender za izvođača radova je raspisala KfW banka, a kao izvođač je izabrano montažno-proizvodno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna.

Izvor: Skupština grada Jagodina, Wisebroker
Previous Više od poslovnog skupa: Lideri zemalja regiona u Mostaru
Next Airbnb uveo novu ponudu - spavanje sa ajkulama

You might also like

Saobraćaj

Kineski građevinari neće plaćati PDV i carine u Srbiji

Kineske kompanije koje će graditi pruge i puteve kroz Srbiju neće plaćati PDV i carine.

Telekomunikacije

Pad prihoda i dobiti Telekoma Srpske u prvih šest meseci

Banjalučka Grupa Mtel u prvih šest meseci tekuće godine ostvarila je neto dobit od 21,79 miliona KM (11,2 miliona EUR) u odnosu na isti period prethodne godine kada je dobit

Kompanije

EU ne donosi odluku o prodaji Železare Smederevo

Informacija da će Evropska komisija u prvoj polovini aprila doneti odluku da li će dozvoliti Srbiji da proda Železaru Smederevo kineskoj kompaniji HBIS je potpuno netačna, kaže za Danas dobro