Jedinstvo ugovorilo posao rekonstrukcije izvorišta “Ribare”

U skupštini grada Jagodine potpisan je ugovor o rekonstrukciji i proširenju Izvorišta „Ribare“.

Iz ovog izvorišta se Jagodina i okolna sela snabdevaju pitkom vodom i ujedno predstavlja investiciju veka što se tiče vodosnabdevanja grada Jagodine, saopšteno iz skupštine ovog grada.

Vrednost projekta iznosi 553,3 miliona RSD, a finansira se iz kredita KfW banke i donacijom Vlade Nemačke u iznosu od 150 miliona RSD. Projektom je planirana kompletna zamena agregata glavne crpno-potisne stanice, zatim ugradnja frekventnih regulatora, čime će se uštedeti 25-30% električne energije, kao i kompletna automatizacija, daljinsko upravljanje vodovodnim sistemom i izgradnja SCAD sistema.

Tender za izvođača radova je raspisala KfW banka, a kao izvođač je izabrano montažno-proizvodno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna.

Izvor: Skupština grada Jagodina, Wisebroker
Previous Više od poslovnog skupa: Lideri zemalja regiona u Mostaru
Next Airbnb uveo novu ponudu - spavanje sa ajkulama

You might also like

Lične finansije 0 Comments

NBS: Utrostručena dinarska štednja

Dinarska štednja građana Srbije iznosila je na kraju septembra ove godine 49,3 milijarde dinara (oko 413 miliona evra), što je trostruko više nego krajem 2012. godine, dok je devizna štednja

Prehrambena industrija 0 Comments

McDonald’s prestaje sa prodajom Big Mac-a u Venecueli

Američki lanac brze hrane McDonald’s saopštio je da je prestao da prodaje Big Macove u Venecueli, tako da je kultni hamburger postao najnovija žrtva ozbiljne nestašice hrane izazvane ekonomskom krizom.

Kompanije 0 Comments

Nokia potpisala ugovor vredan 1,46 milijardi evra

Finski gigant Nokia ugovorila je posao vredan 1,36 milijardi evra sa kineskom kompanijom China Mobile o kreiranju “mreže u oblaku” za kineskog operatera.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply