Ukrajina: Premijer Jacenjuk najavio ostavku

Ukrajina: Premijer Jacenjuk najavio ostavku

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk najavio je u redovnom televizijskom obraćanju javnosti svoju ostavku, koju će zvanično podneti parlamentu u utorak.

“Doneo sam odluku da podnesem ostavku na mesto premijera Ukrajine. U utorak 12. aprila podneću ostavku parlamentu”, rekao je Jacenjuk, prenosi Reuters.

“Moja odluka zasnovana je na nekoliko razloga: veštački izazvana politička kriza u vladi, želja da se smeni jedna osoba zaslepela je političare i paralisala njihovu volju da donesu prave promene zemlji”, rekao je Jacenjuk.

Jacenjuk je na mesto premijera došao 27. februara 2014. godine nakon Evromajdanskih protesta u Ukrajini.

Novembra iste godine, Vrhovna rada ga je ponovo imenovala za premijera nakon prevremenih parlamentarnih izbora.

Februara 2016. godine rad Vlade je ukrajinski parlament negativno ocenio, ali nije uspeo da izglasa nepoverenje što je rezultiralo krahom vladajuće koalicije.

Trenutno glavni kandidat na mesto premijera je predsednik skupštine Vladimir Grojsman, a podršku mu pruža klub poslanika predsednika Petra Porošenka.
.

Izvor:Agencije
Previous Tesla 3: Šta govori podatak o 325.000 automobila prodatih za 3 dana  
Next Ljubodrag Savić: Produžiti radni vek, skratiti radno vreme

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Saudijska Arabija najavila dvodnevni prekid bombardovanja u Jemenu

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija najavila je jutros prekid vatre od 48 sati u Jemenu, gde rat besni skoro 20 meseci.

Geopolitika 0 Comments

Rusija ukinula sankcije Turskoj

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o ukidanju ograničavajućih mera protiv Turske, koji stupa na snagu od dana njegovog objavljivanja u službenom glasniku.

Geopolitika 0 Comments

Shinzo Abe ponovo izabran za japanskog premijera

Shinzo Abe je u sredu ponovo izabran za japanskog premijera nakon što je njegov vladajući blok prošlog meseca zabeležio veliku izbornu pobedu i nekoliko dana uoči posete američkog predsednika Donalda

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply