Nova menadžment opcija za RTB Bor

Nova menadžment opcija za RTB Bor

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će za RTB Bor biti napravljena nova menadžment opcija, koja će zajedno sa MMF-om da kreira program izlaska iz krize tog preduzeća.

“U RTB Bor ćemo napraviti novu menadžment opciju, koja će biti deo menadžmenta iz međunarodnih okvira i deo menadžmenta našeg i postojećeg, kojim ćemo napraviti mogućnost da zajedno sa MMF-om i stučnim konsultantima kreiramo program izlaska iz krize RTB Bor”, rekao je Sertić za TV Pink.

Kako je rekao, taj program se radi i u naredne dve-tri nedelje će biti završen kompletan materijal i biti donete određene odluke.

“Nama je važno da do 28-29. maja sve procedure završimo kako bismo zaštitili RTB Bor nakon izlaska svih 11 preduzeća u maju mesecu iz procesa restrukturiranja”, kazao je Sertić.

Time će se, prema njegovim rečima, postići ne samo da RTB Bor i 4.000 radnika nastave da rade i stvaraju, već ćemo po prvi put imati čistu ekonomsku sliku u državi u kojoj neće biti zaštićenih preduzeća.

Dodao je i da će morati da se preduzmu i određene racinalizacije u tom preduzeću, koje će biti veoma pažljivo vođenje u smislu strukture onog što mora da se menja i tehnoloških procesa.

Sertić je naveo i da će Vlada Srbije sve ispuniti kada je u pitanju dogovor sa MMF-om za 11 preduzeća.

Naveo je i da Vlada Srbije ima nekoliko različitih opcija za PKB Beograd posle neuspele privatizacije i da je sigurno da ta kompanija neće otići u stečaj u maju i da će ljudi nastaviti da rade.

Sertić je rekao da Vlada Srbije za sva preduzeća koja se nalaze na spisku ima plan, kao i plan B, a da je tako i u slučaju PKB korporacije, nakon što se niko nije javio na tender za privatizaciju.

Izvor:Tanjug
Previous Srbi i Jevreji neće učestvovati na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac
Next Nagorno-Karabah: Rusija poziva na obustavu nasilja i naoružava sukobljene strane

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Antić: Ovo je ključna godina za srpsku energetiku

Međunarodni sajam tehnika za očuvanje voda i održive energije otvoren je danas u Beogradu, a ministar energetike, Aleksandar Antić, je najavio da će će Srbija u 2018. imati na mreži

Društvo 0 Comments

Potrošači u Srbiji troše 60 odsto više struje od građana EU

Potrošači u Srbiji struju troše u znatno većoj meri nego što je to slučaj sa građanima u Evropskoj uniji, a osnovni razlog za to je siromaštvo i niska cena električne

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Velike naftne kompanije: Dugovi porasli za trećinu, investicioni rezovi

Neto dugovi najvećih zapadnih naftnih kompanija su narasli za trećinu tokom poslednje godine, što povećava njihovu ranjivost u slučaju novog pada cena nafte.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply