Generalu Bojoviću određen pritvor od 30 dana

Generalu Bojoviću određen pritvor od 30 dana

Bivšem generalu Vojske Jugoslavije i Srbije Milovanu Bojoviću, koji je u petak uhapšen na prelazu u Merdaru, određen je pritvor od 30 dana, saznaje Tanjug u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Bojović, bivši general Vojske Jugoslavije i Srbije, osumnjičen je za ratne zločine protiv albanskih civila.

Bedžet Šalja iz Kosovskog veća za zaštitu prava i ljudskih sloboda (KMDLNj) kazao je za AP da je Bojović na Kosovu osumnjičen za “zločine koji su ostali nekažnjeni”.

Portal “Koha ditore” javio je ranije da je Bojovića kosovska policija zaustavila zbog sumnje za ratne zločine, ali da je morala da ga pusti jer za to nije bilo dokaza.

Portal kos sev.info preneo je prethodno, pozivajući se prištinsku Koha ditore, saopštenje Kosovskog veća za zaštitu prava i ljudskih sloboda (KMDLNj) o hapšenju bivšeg srpskog generala.

“General Vojske Srbije Milovan Bojović je u policijskom pritvoru i nema sumnje da je odgovoran za zločine protiv nenaoružanih albanskih civila tokom rata na Kosovu 1998. godine – 1999. godine,” navodi se u saopštenju za štampu KMDLNj.

Prema tom saopštenju, ovaj general ima komandnu odgovornost i vodio je operacije srpske vojske u oblasti Laba, a pod njegovom odgovornošću bile su, kako se tvrdi, paravojne i policijske snage koje su počinile brojne zločine protiv civila, od pojedinačnih ubistava do masovnih ubijanja.

Đurić zatražio oslobađanje generala Bojovića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je danas momentalno oslobađanje bivšeg generala Vojske Jugoslavije i Srbije Milovana Bojovića i poručio da je iluzija da će biti bilo kakvog dijaloga u uslovima u kojima se progone Srbi.

“Upozoravam predstavnike međunarodne zajednice da prekinu da nasrću na Srbiju i srpski narod, da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije i političkim hapšenjima i pritiscima pokušavaju da ponize i razjedine Srbiju i podvrgnu je svom uticaju”, istakao je Đurić u izjavi Tanjugu.

On je poručio da je iluzija da će biti bilo kakvog dijaloga u uslovima u kojima se Srbi progone, a nad Srbijom sprovode politički eksperimenti i pritisci.

Đurić je zatražio i oslobađanje Zvonka Mihajlovića, kandidata za poslanika iz redova Srpske radikalne stranke, koga su u Štrpcu uhapsili pripadnici kosovske policije.

Bivšem generalu Vojske Jugoslavije i Srbije Milovanu Bojoviću, koji je uhapšen na prelazu u Merdaru, određen je pritvor od 30 dana.

Jutros su agencije, između ostalih i Gdeinvestirati.com pozivajući se na portal “Koha Ditore” objavile da je general Bojović pušten.

Izvor: Tanjug
Previous Produktna berza: Primetna tendecija rasta cena robe
Next Svetska banka povećala prognoze rasta Srbije

You might also like

Tema dana 0 Comments

Agencija Moody’s pristala da plati kaznu zbog pogrešne procene nekretnina vezano uz finansijsku krizu

Rejting agencija Moody’s pristala je da plati 864 miliona dolara kazne zbog uloge koju je imala u pogrešnoj proceni nekretnina koje su dovele do izbijanja finansijske krize 2008. godine, saopštilo

Društvo 0 Comments

Srbija do kraja 2017. bivšim zaposlenima povezuje radni staž

Bivšim radnicima koji imaju rupu u stažu, zbog činjenice da im poslodavci nisu uplaćivali doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje, a firme su im u procesu privatizacije, restrukturiranja ili stečaju

Online prodavnice ugrožene zbog opasnog propusta

Bezbednosni stručnjaci iz kompanije DefenseCode otkrili su ranjivost na platformi za e-trgovinu Magento koja napadačima dozvoljava postavljanje i pokretanje zlonamernog koda na serverima online prodavnica.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply