Oglašena prodaja imovine “Vršačkih vinograda”

Oglašena prodaja imovine “Vršačkih vinograda”

Imovina preduzeća u stečaju “Vršački vinogradi” oglašena na prodaju uključuje dva miliona litara vina. Firma je tokom stečaja nastavila da radi i završila prošlogodišnju berbu grožđa.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju imovine metodom neposredne pogodbe uz prikupljanje pisanih ponuda.

Predmet prodaje je dva miliona litara vina u rinfuzi, proizvedenog 2013/2014. godine i starijeg. Od te količine, 1.360.000,00 litara je “banatski rizling”, a 640.000 litara je “italijanski rizling”. Za ta dva miliona litara minimalna prihvatljiva cena je 78.460.800 dinara.

Vino će završiti u rukama onoga ko ponudi najveću cenu, a da li će neko ponuditi i veću sumu znaće se 15. aprila za kada je zakazana licitacija.

Na licitaciji pre tri godine kineska kompanija Guan Nan kupila je ovog proizvođača vina za 5,3 miliona evra. Ova privatizacija poništena je krajem 2013.

Privredni sud u Pančevu doneo je 26. novembra prošle godine rešenje o stečaju “Vršačkih vinograda”, a 8. decembra su zvanično prestali da rade. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika odredila je Dušana Dragojlovića za stečajnog upravnika, a on je doneo odluku da se svi radnici otpuste do daljnjeg.

“Vršački vinogradi” od avgusta prošle godine inače nemaju radnika jer je tada pančevački sud pokrenuo predstečajni postupak. Tada je svih 240 radnika samovoljno prihvatilo socijalni program koji je obezbedila država, odnosno 200 evra po godini radnog staža. Polovina njih je, međutim, od tada bila angažovana ugovorom o privremenim i povremenim poslovima pa je firma nastavila da radi da bi završila prošlogodišnju berbu grožđa.

Izvor: Dnevnik.rs
Previous Kamate na keš kredite niže za trećinu
Next Developeri sada razvijaju botove, biznis sa aplikacijama na izdahu

You might also like

Kickstarter: Stvoreno više od 300.000 radnih mesta preko platforme

Platforma Kickstarter stvorila je 29.600 radnih mesta na neodređeno i oko 283.000 povremenih radnih mesta, kao i 8800 kompanija.

Preduzetništvo 0 Comments

Subvencije za domaće firme dale tri puta više radnih mesta nego što je planirano

Iako je planom Ministarstva privrede bilo predviđeno da se kroz ta 72 projekta za subvencionisanje preduzeća u Srbiji zaposli 12.383 radnika, posao je dobilo čak tri puta više ljudi, kaže

Najvažnije vesti 0 Comments

Produktna berza: Značajan rast cene pšenice, promet 8 puta veći nego prošle nedelje

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove, skraćene radne nedelje, prometovano je 8 puta više robe nego prethodne sedmice, dok je finansijska vrednost prometa veća za preko šest puta.

1 Comment

  1. Jovan S.
    May 17, 06:15 Reply
    Nije tacno da je svih 240 radnika samovoljno prihvatilo socijalni program i da “Vršački vinogradi” od avgusta prošle godine nisu imali svoje zaposlene. Petoro radnika nije prihvatilo socijalni program i ostali su da rade kao zaposleni do proglasenja stecaja. Osnov za prestanak radnog odnosa za navedenu petoricu je proglasenje stecaja, a ne socijalni program (ti radnici nisu uzeli 200 eur po godini staza).

Leave a Reply