Kamate na keš kredite niže za trećinu

Kamate na keš kredite niže za trećinu

U poslednjih nekoliko meseci banke su snižavale kamatne stope na keš kredite. Ovo znači i jeftinije zaduživanje za građane.

Većina onih koji već imaju bankarski teret svakog meseca, usled nižih kamatnih stopa u ovom trenutku i manjka novca u budžetu pribegavaju refinansiranju postojećih kredita.

Pre samo dve godine zaduživali smo se po kamatnoj stopi na keš kredite od čak 21 posto, a na refinansirajuće kamata je išla i do 23 posto u pojedinim bankama.

Danas su banke prinuđene da obaraju kamate kako bi uspele da plasiraju kredite, a kamata po kojoj je moguće uzeti keš kredit ide i od 7 posto.

Za keš kredit od 200.000 i sa periodom otplate od 36 meseci banci na kraju vraćate 232.000 dinara, što je duplo manje u odnosu na pre dve godine. Prilikom uzimanja kredita potrebno je i proveriti sve troškove koje banka naplaćuje.

Oni koji žele da refinansiraju postojeće kredite, kamate su u suštini iste kao i za keš kredite što za tu vrstu bankarskih proizvoda znači i kamatu manju za trećinu u odnosu na 2014. godinu.

Foto: Kamatica.com

Foto: Kamatica.com

Prilikom zaduživanja, građani treba da obrate pažnju i precizno da sagledaju svoje finansijske mogućnosti, a da iznos kredita prilagode svom budžetu i što kraćem periodu otplate. Duži period otplate znači nižu ratu koja je u prvi pogled mnogo primamljivija, ali to znači i duži period otplate kredita i veći iznos po osnovu kamate koji ćete na kraju vratiti banci.

Izvor: Kamatica.com
Previous Berze u minusu, porasla cena zlata i jena, nafta u padu
Next Oglašena prodaja imovine "Vršačkih vinograda"

You might also like

Prva javna ponuda akcija na Beogradskoj berzi posle 78 godina

Na Beogradskoj berzi bi do sredine 2018. trebalo da se, nakon 78 godina, realizuje prva inicijalna javna ponuda akcija (IPO) i to kompanije Fintel Energija, koja je ćerka firma kompanije  Fintel

Najvažnije vesti 0 Comments

Svaki treći radnik u Srbiji radi “na crno”

Svaki treći radnik u Srbiji radi “na crno”, a inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti tokom prošle godine kaznila poslodavce u zemlji sa više od 231 milion dinara, rečeno je

Politika 1Comments

Joksimović: 2025. nije nerealan datum za Srbiju u EU

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da se u nacrtu rezolucije Evropskog parlamenta o Srbiji navodi da nije nerealno da Srbija 2025. postane članica ako ubrza reforme.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply