Kamate na keš kredite niže za trećinu

Kamate na keš kredite niže za trećinu

U poslednjih nekoliko meseci banke su snižavale kamatne stope na keš kredite. Ovo znači i jeftinije zaduživanje za građane.

Većina onih koji već imaju bankarski teret svakog meseca, usled nižih kamatnih stopa u ovom trenutku i manjka novca u budžetu pribegavaju refinansiranju postojećih kredita.

Pre samo dve godine zaduživali smo se po kamatnoj stopi na keš kredite od čak 21 posto, a na refinansirajuće kamata je išla i do 23 posto u pojedinim bankama.

Danas su banke prinuđene da obaraju kamate kako bi uspele da plasiraju kredite, a kamata po kojoj je moguće uzeti keš kredit ide i od 7 posto.

Za keš kredit od 200.000 i sa periodom otplate od 36 meseci banci na kraju vraćate 232.000 dinara, što je duplo manje u odnosu na pre dve godine. Prilikom uzimanja kredita potrebno je i proveriti sve troškove koje banka naplaćuje.

Oni koji žele da refinansiraju postojeće kredite, kamate su u suštini iste kao i za keš kredite što za tu vrstu bankarskih proizvoda znači i kamatu manju za trećinu u odnosu na 2014. godinu.

Foto: Kamatica.com

Foto: Kamatica.com

Prilikom zaduživanja, građani treba da obrate pažnju i precizno da sagledaju svoje finansijske mogućnosti, a da iznos kredita prilagode svom budžetu i što kraćem periodu otplate. Duži period otplate znači nižu ratu koja je u prvi pogled mnogo primamljivija, ali to znači i duži period otplate kredita i veći iznos po osnovu kamate koji ćete na kraju vratiti banci.

Izvor: Kamatica.com
Previous Berze u minusu, porasla cena zlata i jena, nafta u padu
Next Oglašena prodaja imovine "Vršačkih vinograda"

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Brexit štetan za poslovno okruženje

Mnoge velike investicije trenutno su odložene u Londonu zbog nesigurnosti koju donose pregovori o Brexitu, zbog čega Britanija treba da se založi za što brže razjašnjenje situacije, rekao je danas

Skupština Metalca krajem aprila, predložena dividenda 80 dinara po akciji

Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca (MTLC) zakazao je redovnu skupštinu akcionara kompanije za 28. april, a kao dan akcionara i dan dividende je utvrđen 18. april.

Makroekonomija 0 Comments

Tabaković ponavlja: Problem kredita rešavajte sa svojom bankom

Guvernerka NBS je još jednom ponovila da razume probleme sa kojima se suočavaju građani opterećeni kreditom u švajcarskom franku, ali da to trebaju da reše u dogovoru sa svojom bankom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply