Kamate na keš kredite niže za trećinu

Kamate na keš kredite niže za trećinu

U poslednjih nekoliko meseci banke su snižavale kamatne stope na keš kredite. Ovo znači i jeftinije zaduživanje za građane.

Većina onih koji već imaju bankarski teret svakog meseca, usled nižih kamatnih stopa u ovom trenutku i manjka novca u budžetu pribegavaju refinansiranju postojećih kredita.

Pre samo dve godine zaduživali smo se po kamatnoj stopi na keš kredite od čak 21 posto, a na refinansirajuće kamata je išla i do 23 posto u pojedinim bankama.

Danas su banke prinuđene da obaraju kamate kako bi uspele da plasiraju kredite, a kamata po kojoj je moguće uzeti keš kredit ide i od 7 posto.

Za keš kredit od 200.000 i sa periodom otplate od 36 meseci banci na kraju vraćate 232.000 dinara, što je duplo manje u odnosu na pre dve godine. Prilikom uzimanja kredita potrebno je i proveriti sve troškove koje banka naplaćuje.

Oni koji žele da refinansiraju postojeće kredite, kamate su u suštini iste kao i za keš kredite što za tu vrstu bankarskih proizvoda znači i kamatu manju za trećinu u odnosu na 2014. godinu.

Foto: Kamatica.com

Foto: Kamatica.com

Prilikom zaduživanja, građani treba da obrate pažnju i precizno da sagledaju svoje finansijske mogućnosti, a da iznos kredita prilagode svom budžetu i što kraćem periodu otplate. Duži period otplate znači nižu ratu koja je u prvi pogled mnogo primamljivija, ali to znači i duži period otplate kredita i veći iznos po osnovu kamate koji ćete na kraju vratiti banci.

Izvor: Kamatica.com
Previous Berze u minusu, porasla cena zlata i jena, nafta u padu
Next Oglašena prodaja imovine "Vršačkih vinograda"

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

Vučić sa delegacijom MMF: Pred Srbijom veliki rezultati, ali i visoki ciljevi

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru sa delegacijom MMF-a, da je ovo prelomni trenutak za oporavak domaće ekonomije i zahvalio MMF-u i Svetskoj banci na

Društvo 0 Comments

Srbija: Promenom kaznene politike 30 odsto poslodavaca može da završi u zatvoru

Ukoliko bi se promenila kaznena politika, bar 30 odsto poslodavaca u Srbiji moglo bi da završi u zatvoru jer ne uplaćuju doprinose na zarade radnika.

Najvažnije vesti 0 Comments

Stigle dve ponude za kupovinu Galenike

Za kupovinu Galenike stigle su dve ponude do isteka tenderskog roka, ali će se razmatrati i ponude koje su do tada poslate poštom, rečeno je u Vladi Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply