Beogradska berza: Obveznice doprinele vanredno visokom prometu

Beogradska berza: Obveznice doprinele vanredno visokom prometu

Poslednji dan u sedmici doneo je vanredno visok promet zahvaljujući državnim obveznicama, dok je indeks Belex15 oslabio 0,6% na 614,3 poena. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 246,5 miliona RSD (2 miliona EUR).

Najprometnija akcija bio je Messer Tehnogas (TGAS) koji je zabeležio promet od 10,9 miliona RSD po prosečnoj ceni od 8.568 RSD što je nepunih 1% niže u odnosu na prethodni trgovački dan. Ova kompanija je nedavno objavila da je u 2015. ostvarila rekordni neto dobitak od 1,8 milijardi RSD, zahvaljujući poboljšanoj prodaji i odustvu otpisa imovine koji su teretili bilanse prethodnih godina.

Nakon jučerašnjeg velikog rasta, Energoprojekt holding (ENHL) je potvrdio cenu od 1.050 RSD uz promet od 5,5 miliona RSD, dok je Nafta industrija Srbije (NIIS) stigla do najvišeg nivoa u tekućoj godini od 603 RSD uz promet od 5,2 miliona RSD.

Bečejski Sojaprotein (SJPT) se oporavio 1% na 890 RSD uz skroman promet od 0,2 miliona RSD, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) oslabio 0,6% na 925 RSD uz neznatno niži promet. Nakon jučerašnjeg velikog skoka sa malim prometom, Komercijalna banka (KMBN) je danas pala 5,3% na 1.401 RSD uz realizaciju od 7,1 milion RSD.

Proizvođač peći i štednjaka, Alfa plam (ALFA), zadržao se na nivou od 34.000 RSD uz promet od 1,1 milion RSD. Solidan promet zabeležile su i kompanije koje se nalaze pod kontrolom fonda Mid Europa.

Bambi (BMBI) je pao 2% na 47.030 RSD uz realizaciju od 4,8 miliona RSD, dok je Imlek (IMLK) blago porastao na 5.202 RSD uz trgovanje vredno 1 milion RSD.

Dinarska obveznica RSO15109 koja dospeva na naplatu 6. aprila 2017. godine doprinela je velikom prometu na berzi sa realizacijom od 207,4 miliona RSD uz pad cene od 7,04%.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Razlika između posla od kuće i prevare
Next Kosovska policija uhapsila generala Milovana Bojovića, bivšeg komandanta garnizona u Prištini

You might also like

Azijske berze: Abeova pobeda doprinela skoku indeksa u Japanu

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija snažno porasle jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo pokazatelji s američkog tržišta rada, dok je cena nafte pala na najniže nivoe u

Telekom isplaćuje dividendu 20. jula

Državna telekomunikaciona kompanija, Telekom Srbija, isplatiće akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti u sredu, 20. jula, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze pale, dolar skočio

Na azijskim berzama u petak su cene akcija pale, prateći klizanje indeksa na Wall Streetu, dok se vrednost dolara prema korpi valuta kreće nedaleko od najviših nivoa u 14 godina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply