U Srbiji počinje sa radom globalna logistička kompanija GEFCO

U Srbiji počinje sa radom globalna logistička kompanija GEFCO

Evropski lider u auto logistici i svetski lider u industrijskoj logistici – GEFCO Srbija, počela je sa poslovanjem na tržištu Srbije.


Kompanija GEFCO Srbija u aprilu počinje sa radom na tržištu Srbije sa sedištem u Beogradu. GEFCO će klijentima u svim industrijskim sektorima ponuditi specijalizovana rešenja sa ciljem optimizacije logističkih troškova i povećanja produktivnosti klijenata. GEFCO Srbija će kao deo svog strateškog plana za ovo tržište angažovati domaće kompanije iz različitih sektora privrede za izradu i primenu logističkih planova zajedno sa proizvođačima.

Tu spada logistika protoka robe kopnenim putem, kroz vazdušni prostor između kontinenata, vodenim i železničkim putem, logistika gotovih vozila, koja zahteva posebne kvalifikacije koje GEFCO poseduje, čuvanje, skladištenje i upravljanje ambalažom.

GEFCO Srbija je kroz svoje poslovanje već uključio domaće prevoznike u transportnu liniju u oba pravca od Turske do Češke, obezbeđujući im angažman koji povećava obim njihovog poslovanja za ukupno oko 400 tura godišnje. Pored toga, GEFCO Srbija je već operativan i na transportnim i logističkim linijama od i do Slovačke, Francuske, Poljske, Rumunije, ostalih zemalja EU i Rusije. Potpisivanjem ugovora o saradnji domaćih transportnih kompanija sa GEFCO Srbija one dobijaju potpunu sigurnost u pogledu kontinuiranog angažmana, jedinstvene cene po kilometru i sigurne isplate bez obzira na pređene kilometre.

„Kao kompanija sa jedinstvenim iskustvom u upravljanju i optimizaciji lanaca snabdevanja, zadovoljstvo nam je da podržimo Srbiju u projektima za unapređenje industrijalizacije, spoljne trgovine i uslužnog sektora. Efikasna logistika je ključni faktor za rast bruto domaćeg proizvoda,“ izjavio je Luc Nadal, generalni direktor grupacije GEFCO, koji je doputovao povodom otvaranja predstavništva u Beograd.

foto: comuzi.xyz

foto: comuzi.xyz

Generalni menadžer GEFCO Srbija Lachezar Rubchev izrazio je optimističan stav povodom ciljeva koje ova kompanija želi da ostvari u Srbiji.
“Cilj nam je da pomognemo našim klijentima da povećaju efikasnost i smanje troškove poslovanja upotrebom naših rešenja integrisanog transporta i logistike. Takođe, želimo da prenošenjem naše ekspertize i iskustva omogućimo domaćim kompanijama koje uključimo u naš sistem poslovanja ubrzanu stopu rasta i razvoja, ali i unapređenje uslužne delatnosti na nivou čitave zemlje.” – istakao je Rubchev.

Dolazak kompanije GEFCO na tržište Srbije je pokazatelj rasta kredibiliteta Srbije kao bitnog ekonomskog faktora za evropsko tržište.
“Osnovni cilj naše ekonomske politike jeste privlačenje novih investicija i dalje osnaživanje srpske privrede i ekonomije. Dolaskom kompanije GEFCO dobijamo potvrdu da je pravac osnaživanja konkurentnosti i promovisanja poslovnih kapaciteta Srbije ispravan put kojim ćemo nastaviti da se krećemo. Od GEFCO-a očekujemo da svoje decenijsko iskustvo i prestižnu ekspertizu prenese i na naše domaće kompanije.“ – rekao je Veljko Jovanović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije tokom svog izlaganja na konferenciji.

Osnažujući konkurentnost, tehničku ekspertizu, bezbednost i pouzdanost, GEFCO u svom portfoliju klijenata ima i BMW, Volvo, Terallion, PSA Peugeot Citroen, sa tendencijom povećanja broja klijenata u sektorima kao što su nafta, gas i roba široke potrošnje.

GEFCO je osnovao PSA Peugeot Citroën 1949. godine za upravljanje njegovim lancem nabavke u automobilskoj industriji. Ruske železnice (RZD) kupuju 75 odsto akcija firme u 2012. godini, dok PSA Peugeot ostaje značajan partner u kompaniji sa 25 odsto vlasništva. Danas GEFCO uspešno posluje na pet kontinenata, a na njihovoj mapi se od aprila 2016. godine zvanično nalazi i Srbija.

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife
Previous Halkbank smanjio gubitak u 2015. godini
Next "Zelene ideje": 7. aprila otvaranje konkursa za inovativne ekološke projekte

You might also like

Kompanije 0 Comments

NBS: Devizne rezerve veće nego na kraju marta

Devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju aprila iznosile oko 10,43 miilijarde evra, za 194 miliona evra više nego na kraju marta, saopštila je NBS.

Banke i finansije 0 Comments

ECB traži veća ovlašćenja za nadzor kliringa

Evropska centralna banka (ECB) objavila je u petak da je zatražila veća ovlašćenja za nadzor poslova kliringa, čime bi se ojačao njen autoritet u odnosu na London u segmentu transakcija

Kompanije 0 Comments

Tesco ukida 1.200 radnih mesta

Najveći britanski trgovački lanac Tesco najavio je ukidanje još 1.200 radnih mesta, što predstavlja deo restrukturiranja koje bi toj kompaniji trebalo doneti uštede od 1,5 milijardi funti, pišu britanski mediji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply