Pad prihoda od 15% preti Yahoou

Pad prihoda od 15% preti Yahoou

U 2016. godini Yahoo očekuje oštar pad prihoda i zarade u odnosu na 2015. godinu.

Prema pisanju, Yahoo očekuje u 2016. pad prihoda za gotovo 15 posto na 3,5 milijarde dolara, a zarade pre amortizacije, poreza i amortizacije za više od 20 posto, na 750 miliona dolara.

Finansijska situacija te internet kompanije postaje “sve strašnija”, navodi Re/code, pozivajući se na stranice dokumenta koji su bankari davali potencijalnim kupcima Yahooa. Yahoo takođe očekuje da će se do kraja 2016. broj zaposlenih smanjiti na oko 9.000, s 10.500 u prošloj godini.

Glasnogovornik Yahooa odbio je komentarisati to izveštaje.

Ta posrnula internet kompanija pokrenula je u februaru aukciju svog temeljnog poslovanja, nakon što je odgodila planove o izdvajanju svojeg udela u kinesko, e-trgovinskom divu Alibaba Group Holdingu. Yahoo je odredio 11. aprila kao krajni rok za slanje preliminarnih ponuda za preuzimanje njeenog poslovanja vezanog uz internet i udele u imovini u Aziji.

Od ponudoca Yahoo traži pojedinosti o finansiranju, uvslovima preuzimanja ili odobrenjima koja će se morati ishoditi te koje su ključne pretpostavke odluke potencijalnih ponudioca da krenu u taj posao.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Vrednost izvoza vojne industrije 300 miliona dolara
Next Kako započeti biznis u pedesetim?

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Neoplanta: Fabrika otpadnih voda i nova farma

Industrija mesa Neoplanta u narednom periodu planira nekoliko vrednih projekata, među kojima i fabriku otpadnih voda.

Kompanije 1Comments

Zakonom o inspekcijskom nadzoru protiv sive ekonomije i rada na crno

Puna primena Zakona o inspekcijskom nadzoru startuje danas, a od implementacije tog propisa očekuje se, pre svega, smanjenje sive ekonomije i rada na crno, ali i bolji način postupanja inspekcija

Kompanije 0 Comments

Elektronsko podnošenje zahteva za detašman – novi digitalni servis PKS

Predstavnici domaćih građevinskih kompanija koji nameravaju da pošalju radnike na gradilišta u Nemačku zahteve za detašman, Privrednoj komori Srbije, mogu da podnesu i elektronski preko portala eUsluge.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply