Halkbank smanjio gubitak u 2015. godini

Halkbank smanjio gubitak u 2015. godini

Bivša Čačanska banka, sada Halkbank, zabeležila je gubitak u prošloj godini od 185,5 miliona dinara što je za trećinu manji negativan rezultat u odnosu na godinu pre.

Gubitak je pre svega ublažen nižim rashodima po osnovu obezvređenja finansijskih sredstava (otpisi i rezervacije) koji su smanjeni za petinu na 761,8 miliona dinara.

Kada je u pitanju osnovni biznis, prihod od kamata Halkbank smanjen je 13,4 odsto na 1,6 milijardi dinara, dok je dobit po ovom osnovu pala 1,9 odsto na 1,2 milijardi dinara. Prihod od naknada i provizija skočio je 2,5 odsto na 659 miliona dinara, dok je dobit po ovom osnovu povećana 1,6 odsto na 575,7 miliona dinara.

Halkbank, koji od prošle godine kontroliše istoimena turska banka, na kraju decembra imao je aktivu od 31,9 milijardi dinara i zauzimao je neznatno preko jedan odsto tržišta.

Akcije Halkbank, koji je preuzet oko nivoa od 9.000 dinara po akciji, trenutno se nalaze na ceni od 5.300 dinara.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Azijske berze: Indeksi u blagom padu
Next U Srbiji počinje sa radom globalna logistička kompanija GEFCO

You might also like

Kompanije 0 Comments

Veliki pad cena obveznica Agrokora, kompanije u čijem su sastavu Dijamant i Frikom

Proteklih dana događa se oštar pad Agrokorovih obveznica na stranim tržištima. Obveznica s dospećem 2019. godine u nekoliko dana pala je oko 15% pa se prinos popeo na previsokih 16

Kompanije 0 Comments

Iran privremeno zabranio kompanijama prevoz nafte iz Iračkog Kurdistana

Uprkos tvrdnjama da će ostati „večni prijatelji Kurda“ Iran je navodno privremeno zabranio svojim kompanijama prevoz naftnih derivata iz Iračkog Kurdistana.

Kompanije 0 Comments

Lego obeshrabruje potrošače da kupuju njihove proizvode

Poslovni uspeh najprofitabilnijeg proizvođača igračaka u svetu bio je toliko veliki da je danska kompanija učinila nešto neobično za tržište.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply