Halkbank smanjio gubitak u 2015. godini

Halkbank smanjio gubitak u 2015. godini

Bivša Čačanska banka, sada Halkbank, zabeležila je gubitak u prošloj godini od 185,5 miliona dinara što je za trećinu manji negativan rezultat u odnosu na godinu pre.

Gubitak je pre svega ublažen nižim rashodima po osnovu obezvređenja finansijskih sredstava (otpisi i rezervacije) koji su smanjeni za petinu na 761,8 miliona dinara.

Kada je u pitanju osnovni biznis, prihod od kamata Halkbank smanjen je 13,4 odsto na 1,6 milijardi dinara, dok je dobit po ovom osnovu pala 1,9 odsto na 1,2 milijardi dinara. Prihod od naknada i provizija skočio je 2,5 odsto na 659 miliona dinara, dok je dobit po ovom osnovu povećana 1,6 odsto na 575,7 miliona dinara.

Halkbank, koji od prošle godine kontroliše istoimena turska banka, na kraju decembra imao je aktivu od 31,9 milijardi dinara i zauzimao je neznatno preko jedan odsto tržišta.

Akcije Halkbank, koji je preuzet oko nivoa od 9.000 dinara po akciji, trenutno se nalaze na ceni od 5.300 dinara.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Azijske berze: Indeksi u blagom padu
Next U Srbiji počinje sa radom globalna logistička kompanija GEFCO

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nemačkog proizvođača čipova Aixtron preuzima kineski investicioni fond

Nemački proizvođač prihvatio je ponudu za preuzimanje lokalnog ogranka kineskog investicionog fonda Fujian Grand Chip koji za akciju Aixtrona nudi 6 evra po akciji.

Energetika i naftna industrija 1Comments

Javni poziv za privatizaciju ili partnerstvo za RTB Bor do kraja marta 2018.

Vlada Srbije će do kraja marta naredne godine raspisati javni poziv za prikupljanje ponuda za RTB Bor, izjavio je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike.

Kompanije 0 Comments

Dobit kompanije SAP neznatno ispod očekivanja

Najveći evropski proizvođač softvera, SAP, objavio neznatno slabiji profit za prvo tromesečje tekuće godine u odnosu na očekivanja tržišta, nakon što je kompanija povećala prodaju manje profitabilnih proizvoda iz’cloud’ segmenta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply