Fiat Chrysler: Ukida se 1300 u SAD-u

Fiat Chrysler: Ukida se 1300 u SAD-u

Slaba potražnja za “Chrysler 200 sedan” limuzinama, dovela je do gašenja 1300 radnih mesta u Fiat Chrysler fabrici u Mičigenu.Ovom merom će “proizvodnja biti bolje prilagođena tražnji” za ovim modelom, koji se proizvodi u Fiat Chryslerovoj fabrici u Sterling Heightsu, oko 72,4 kilometra severno od Detroita, izveštava agencija France press.

Ovo je prvo značajnije otpuštanje u FCA od 2009. godine, koje će pogoditi oko 41 odsto radnika u fabrici, odnosno oko tri odsto osoblja koje kompanija zapošljava u SAD.

Prodaja modela “krajsler 200 sedana”, čiji su glavni kupci firme za rentiranje vozila, pala je više od 60 odsto u prvom tromesečju ove godine.

Generalni direktor FCA, Sergio Marchionne, izjavio je u januaru da bi taj automobilski gigant mogao da zaustaviti proizvodnju “krajslera 200” i još jednog manjeg modela – “dodge darta”.

Marchionne je stavio naglasak na veću proizvodnju SUV vozila i pikap kamioneta, koji su usled pada cena benzina postali posebno popularni u Sjedinjenim Državama.

Kamioneti su u martu činili oko 84 odsto Fiat Chryslerove prodaje vozila u SAD, prenosi francuska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous "Zelene ideje": 7. aprila otvaranje konkursa za inovativne ekološke projekte
Next Vrednost izvoza vojne industrije 300 miliona dolara

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Kinezi zainteresovani za srpsku hranu

Tokom jučerašnjeg dana delegacija kineskih stručnjaka obilazila je proizvodne pogone širom naše zemlje. Danas se potpisuje memorandum kojim se priprema izvoz naših artikala.

Prehrambena industrija 0 Comments

Nestle zabeležio pad prodaje

Švajcarski proizvođač hrane i pića “Nestle” saopštio je da je u prvih devet meseci ove godine zabeležio pad prodaje za 0,4 odsto, na vrednost od 65,3 milijardi franaka.

Transport 0 Comments

Belavia: Od 31. marta direktan let do Minska

Beloruska aviokompanija Belavia pojačaće svoju liniju ka Beogradu, dodavanjem jednog novog direktnog leta, prenosi portal Aviatica.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply