Fiat Chrysler: Ukida se 1300 u SAD-u

Fiat Chrysler: Ukida se 1300 u SAD-u

Slaba potražnja za “Chrysler 200 sedan” limuzinama, dovela je do gašenja 1300 radnih mesta u Fiat Chrysler fabrici u Mičigenu.Ovom merom će “proizvodnja biti bolje prilagođena tražnji” za ovim modelom, koji se proizvodi u Fiat Chryslerovoj fabrici u Sterling Heightsu, oko 72,4 kilometra severno od Detroita, izveštava agencija France press.

Ovo je prvo značajnije otpuštanje u FCA od 2009. godine, koje će pogoditi oko 41 odsto radnika u fabrici, odnosno oko tri odsto osoblja koje kompanija zapošljava u SAD.

Prodaja modela “krajsler 200 sedana”, čiji su glavni kupci firme za rentiranje vozila, pala je više od 60 odsto u prvom tromesečju ove godine.

Generalni direktor FCA, Sergio Marchionne, izjavio je u januaru da bi taj automobilski gigant mogao da zaustaviti proizvodnju “krajslera 200” i još jednog manjeg modela – “dodge darta”.

Marchionne je stavio naglasak na veću proizvodnju SUV vozila i pikap kamioneta, koji su usled pada cena benzina postali posebno popularni u Sjedinjenim Državama.

Kamioneti su u martu činili oko 84 odsto Fiat Chryslerove prodaje vozila u SAD, prenosi francuska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous "Zelene ideje": 7. aprila otvaranje konkursa za inovativne ekološke projekte
Next Vrednost izvoza vojne industrije 300 miliona dolara

You might also like

Kompanije

Petar Matijević: Cena mesa skočila, ali to nije kraj

Vlasnik Industrije mesa “Matijević” poručio je da iako je cena mesa skočila, to nije kraj jer je u ponudi manji broj svinja.

Telekomunikacije

Licenca za mobilnu telefoniju produžena kompaniji Vip mobile na još 10 godina

Direktor RATEL-a, dr Vladica Tintor, uručio je Alehandru Plateru, CEO-u Telekom Austrija Grupe i Dejanu Turku, CEO-u kompanije Vip mobile rešenje kojim se Vipu produžavaju sva prava i obaveze stečene

Kompanije

Grawe osiguranje preuzima Merkur

Kompanija Merkur International Holding iz Austrije prodala je na Montenegroberzi 100 odsto vlasništva u Merkur osiguranju Podgorica za 1,39 miliona evra.