Fiat Chrysler: Ukida se 1300 u SAD-u

Fiat Chrysler: Ukida se 1300 u SAD-u

Slaba potražnja za “Chrysler 200 sedan” limuzinama, dovela je do gašenja 1300 radnih mesta u Fiat Chrysler fabrici u Mičigenu.Ovom merom će “proizvodnja biti bolje prilagođena tražnji” za ovim modelom, koji se proizvodi u Fiat Chryslerovoj fabrici u Sterling Heightsu, oko 72,4 kilometra severno od Detroita, izveštava agencija France press.

Ovo je prvo značajnije otpuštanje u FCA od 2009. godine, koje će pogoditi oko 41 odsto radnika u fabrici, odnosno oko tri odsto osoblja koje kompanija zapošljava u SAD.

Prodaja modela “krajsler 200 sedana”, čiji su glavni kupci firme za rentiranje vozila, pala je više od 60 odsto u prvom tromesečju ove godine.

Generalni direktor FCA, Sergio Marchionne, izjavio je u januaru da bi taj automobilski gigant mogao da zaustaviti proizvodnju “krajslera 200” i još jednog manjeg modela – “dodge darta”.

Marchionne je stavio naglasak na veću proizvodnju SUV vozila i pikap kamioneta, koji su usled pada cena benzina postali posebno popularni u Sjedinjenim Državama.

Kamioneti su u martu činili oko 84 odsto Fiat Chryslerove prodaje vozila u SAD, prenosi francuska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous "Zelene ideje": 7. aprila otvaranje konkursa za inovativne ekološke projekte
Next Vrednost izvoza vojne industrije 300 miliona dolara

You might also like

Kompanija Microsoft ostvarila neočekivani profit

Tehnološki div Microsoft je, u upravo završenom kvartalu ostvario dobit od 3,1 milijardi dolara, čime je ponovo ušao u pozitivnu zonu.

Kompanije 0 Comments

Kinesko tržište podiglo septembarsku prodaju Mercedesa

Nemački Daimler saopštio je u petak da je njegova Mercedes-Benz grupa prodala 3,7% više automobila u septembru, usled povećane prodaje SUV modela i veće tražnje na kineskom tržištu.

Transport 0 Comments

Lufthansa kupuje preostalih 55 odsto udela u Brussels Airlines

Avio-kompanija Lufthansa će kupiti preostalih 55 odsto udela u Brussels Airlines za 2,6 miliona evra, a belgijskog avio-prevoznika će integrisati u svoj vazduhoplovni ogranak Eurowings, saopštila je danas Nemački avioprevoznik.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply