Beogradska berza: Veliki skok Komercijalne banke doprineo rastu indeksa

Beogradska berza: Veliki skok Komercijalne banke doprineo rastu indeksa

Prilično raznovrsno trgovanje i rast tržišta obeležili su današnji trgovački dan. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 32,8 miliona RSD (0,27 miliona EUR), dok je indeks Belex15 skočio 1,8% na 618,1 poen.

Najprometnija akcija na tržištu bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) koji je skočio 4,7% na 1.047 RSD uz realizaciju od 9,4 miliona RSD. Akcije ove kompanije beležile su snažnu tražnju na nivou od 1.050 RSD, nakon dužeg perioda trgovanja oko psihološke granice od 1.000 RSD. Nakon današnjeg trgovanja, Energoprojekt je ušao na pozitivnu teritoriju u tekućoj godini, istina sa nevelikim plusom od nepunih 1%.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je oslabio nepunih 1% na 931 RSD uz trgovanje vredno 4,7 miliona RSD, dok je Nafta industrija Srbije (NIIS) trgovanje okončala na koti od 600 RSD uz promet od 4,5 miliona RSD. Već drugi dan zaredom NIS beleži snažan rast vrednosti uz kumulativni skok od 3,8%. Bečejski Sojaprotein (SJPT) je oslabio 0,7% na 881 RSD uz promet od 2,3 miliona RSD, dok se vranjski Alfa plam (ALFA) zadržao na 34.000 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD. Solidno trgovanje od 4,8 miliona RSD po prosečnoj ceni od 8.650 RSD registrovao je Tehnogas (TGAS), dok je Galenika Fitofarmacija (FITO) skočila 2,8% na 2.545 RSD uz realizaciju od 3,9 miliona RSD. Fitofarmacija je, posmatrano u dinarima, danas postigla istorijski najvišu vrednost tržišne kapitalizacije od 6,7 milijardi RSD (54,7 miliona EUR).

Veliki skok od 8,8%, čime je odlučujuće doprinela i snažnom rastu indeksa, zabeležila je Komercijalna banka (KMBN) koja se domogla nivoa od 1.479 RSD, ali uz minoran promet.

Obveznica stare devizne štednje, A2016, zabeležila je promet od 10,4 hiljade EUR uz pad prinosa na 4,79%.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Kako započeti biznis u pedesetim?
Next Grčka: Novi krug razgovora sa kreditorima

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Akcije porasle, trgovina na oprezu

Na evropskim berzama u petak ujutro cene akcija su porasle, nakon jučerašnjeg pada, no trguje se oprezno uoči objave izveštaja o zaposlenosti u SAD-u, koje obično znatno utiče na smer tržišta.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Oprezna trgovina, obnovljeni strahovi od trgovinskog rata

Na azijskim berzama u petak se trguje oprezno jer su obnovljeni strahovi od trgovinskog rata između SAD-a i Kine, nakon što je američki predsednik Donald Trump predložio nove carine na

Najvažnije vesti 0 Comments

Evro stabilan iznad 1,04 dolara

Dobri ekonomski podaci iz evrozone i primetan rast inflacije podigli su u sredu vrednost zajedničke valute na međunarodnim deviznim tržištima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply