Nezaposlenost, loš životni standard i korupcija najveći problemi građana Srbije

Nezaposlenost, loš životni standard i korupcija najveći problemi građana Srbije

Najveći problemi građana Srbije su nezaposlenost, loš životni standard, ali i korupcija pokazalo je poslednje istraživanje koje, u saradnji sa Centrom za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), sprovodi B92.

Prema tom istraživanju, problem nezaposlenost istaklo je 41,2 odsto ispitanika i to najviše na jugu Srbije, dok se najmanje ljudi tako izjasnilo u Beogradu, .

Nešto manje, 34,4 odsto anketiranih je kao drugi najveći problem navelo los životni stanard, dok je 3,3 odsto ispitanika označilo korupciju kao najveći problem.

Na pitanje šta je ova vlada najpozitivnije uradila, najviše ispitanika, 28,1 odsto odgovorilo je – ništa, a 16,1 odsto je reklo da ne zna.

Nešto manje od 10 odsto građana, tačnije 9,7 smatra da je to pozitivan rad na srpskoj infrastrukturi odsto građana, 6,4 odsto smatra da je to borba protiv korupcije, dok je za 5,4 odsto ispitanika navelo da je “sve pozitivno”.

Kao najnegativnije postupke vlade, 16,1 odsto anketiranih navelo je da su to smanjenje plata i penzija, bez stava je 14,5 odsto, da uopšte nema negativnih stvari, stav je 13,3 odsto anketiranih, dok su otpuštanja i nezaposlenost odgovor 7,4 odsto anketiranih građana, a korupcija i stranačko zapošljavanje najnegativniji su za 7,3 odsto ispitanika.

Istraživanje je rađeno telefonskim putem na uzorku 1.009 osoba.

Izvor:B92/Tanjug
Previous Skok cena nafte za više od 5 odsto podstakao rast berzi, evro stabilan iznad 1,14 dolara
Next Dinar stagnira prema evru, u četvrtak 122,67 dinara za evro

You might also like

Društvo 0 Comments

Počela prodaja imovine Ivice Todorića

Vanredna uprava Agrokora oglasila je prodaju helikoptera i motorne jahte proizvedenih 2006. godine, čime je i zvanično počela prodaju imovine Ivice Todorića.

Društvo 1Comments

Građani Niša duguju milijardu i po dinara za komunalije

Javno komunalno preduzeće “Objedinjena naplata” iznelo je podatke u kojima stoji da dugovanja stanovnika Niša za komunalije troškove grejanja, vode, odvoz smeća i održavanja stambenih objekata, iznose više od milijardu

Banke i finansije 0 Comments

UBS: Blagi rast kredita u Srbiji u julu

Ukupni krediti privrede, preduzetnika i građana u Srbiji na kraju jula iznosili su oko 2.219 milijardi RSD, što je za 0,9% više nego na kraju juna, objavilo je Udruženje banaka

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply