Domaći sajt AskGamblers prodat za 15 miliona evra

Domaći sajt AskGamblers prodat za 15 miliona evra

Verovatno najveća akvizicija jedne domaće tehnološke kompanije, sajt AskGamblers prodat je za 15 miliona evra malteškoj kompaniji Catena Media.

AskGamblers koji postoji već devet godina, je od početka ove godine ostvario profit veći od 650.000 evra.

Ovaj sajt je najposećeniji web portal za ocene igrača i rangiranje kazina, a tri godine za redom proglašavan je najboljim sajtom igara za sreću na svetu. Sajt omogućuje igračima jedinstvenu priliku rešavanja sporova sa onlajn kazinima, što je dovelo do 5 miliona evra koji su vraćeni igračima, podatak koji doprinosi shvatanju popularnosti ovog servisa.

U firmi trenutno radi tim od 30 ljudi iz Beograda i svi će dobiti ponudu da nastave da rade za Catenu, koja pre akvizicije broji 130 zaposlenih u 3 zemlje. Proizvod i biznis su izgrađeni bez spoljne investicije.

Prihodi AskGamblersa u prvoj četvrtini 2016. godine iznosili su 810.000€ sa profitnom stopom koja prelazi 80%. Prihodi dolaze od organskih poseta i affiliate aranžmana, a očekivano je da će generisati 25.000 novih klijanata godišnje.

Catena Media osnovana je 2012. godine i okrenuta je prevashodno iGaming industriji, a glavna tržišta su joj Švedska, Norveška, Finska, Holandija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Dodatne informacije o AskGamblersu, kliknite ovde.

Čestitke Igoru Šalindriji i njegovom timu na značajnom uspehu kako za njih tako i za domaću tehnološku scenu.

Izvor: Startit.rs
Previous Produktivnost u Srbiji: Radim, a ne primam platu
Next Šoškić: NBS interveniše, a inflacija ispod cilja

You might also like

Transport 0 Comments

Airbus razvija leteći automobil pod nazivom Vahana

Francuski proizvođač aviona Airbus ubrzano razvija nešto novo – leteći automobil.

Kompanije 0 Comments

Campari za 54,1 milion evra preuzeo Bulldog London

Italijanska grupa Campari saopštila je da će polovinom februara, preuzeti brand Bulldog London Dry Gin za 54,1 milion evra, čime će, kako se navodi, kompanija ojačati svoj tržišni udeo u

Kompanije 0 Comments

Proglašen bankrot Jugoremedije

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje kojim se određuje bankrotstvo u postupku stečaja nad zrenjaninskom fabrikom lekova Jugoremedija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply