Beogradska berza: Prekid silaznog trenda, dominirala Komercijalna banka

Beogradska berza: Prekid silaznog trenda, dominirala Komercijalna banka

Dvodnevni silazni trend tržišta danas je prikinut uz dominaciju u trgovanju akcija Komercijalne banke (KMBN). Ukupan promet iznosio je 26,1 milion RSD (0,21 milion EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,4% na 607,5 poena.

Ubedljivo najprometnija akcija bila je Komercijalna banka koja je u nekoliko krupnih transakcija na ceni od 1.360 RSD registrovala promet od 17,5 miliona RSD. Akcije Komercijalne od početka godine izgubile su na vrednosti 16,3%, u očekivanju objave negativnog rezultata za 2015. Kako je nedavno i objavljeno, banka je prošle godine registrovala gubitak od 6,3 milijarde RSD usled valjanog iskazivanja pozicije otpisa i rezervisanja. Iz same banke je saopšteno da je ovo jednokratni proces, te da je u prvom kvartalu ove godine već ostvarena dobit od 1,5 milijardi RSD.

Među prometnijim akcijama bila je danas i Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je ponovo stizala do nivoa od 600 RSD uz promet od 4,2 miliona RSD. NIS je trgovanje završio u plusu 2,6% na ceni od 593 RSD. Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) se oporavio 1,4% na 1.000 RSD uz realizaciju od 1,6 miliona RSD, dok je vranjski Alfa plam (ALFA) pao 2,3% na 34.000 RSD uz trgovanje vredno 0,6 miliona RSD. Blagi rast vrednosti na 2.475 RSD registrovala je Galenika Fitofarmacija (FITO) uz promet od 0,2 miliona RSD, dok je dobitnik dana bio zrenjaninski Dijamant (DJMN) koji je skočio skoro 16% na 40.000 RSD ali uz neveliki promet.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: WISEBroker.rs

Previous Konkurs: 270 stambenih jedinica za izbeglice u zakup, sa mogućnošću kupovine
Next Komercijalna banka: Gubitak u 2015. 6.3 mld, prvi kvartal 2016. u dobitku

You might also like

Kompanije 1Comments

Bura oko velike kupovine akcija Energoprojekt holdinga

Ne stišava se bura oko kupovine sopstvenih akcija od strane kompanije Energoprojekt holdinga, a najveći pojedinačni akcionar posle države, Napred, optužio je upravu da je nezakonito sprovela ovaj postupak.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Rast svetskih berzi se nastavlja

Cene akcija na azijskim berzama na najvišim su nivoima u posednjih pet i po meseci, dobra izvedba američkih kompanija tokom prvog kvartala podstakla je rast Wall Streeta, a trend slede

Dinar ojačao 0,1 odsto prema evru

Dinar je ojačao 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za utorak iznosi 123,8598, saopštila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply