Povratak poverenja u azijske berze: Tajvanske akcije najatraktivnije

Povratak poverenja u azijske berze: Tajvanske akcije najatraktivnije

Nakon nekoliko nestabilnih meseci, poverenje investitora u azijske akcije se vraća, pokazuju podaci britanske banke HSBC.

Prema HSBC, strani investitori su u martu kupili više od 12,3 milijarde dolara azijskih akcija, što je najveći priliv od septembra 2013.

Međutim, kako navodi HSBC, Kina, koja je najveći epicentar nestabilnosti na tržištima u poslednjih 12 meseci, nema razloga za slavlje jer su finansijski prilivi oticali prema drugim azijskim tržištima.

Najveći deo priliva otišao je na Tajvan (4,9 milijardi dolara), zatim u Indiju (3,4 milijarde $ ) i u Južnu Koreju (2,9 milijardi dolara).

Značajan deo, 6,6 milijardi dolara otišao je na ASEAN tržišta.

Uprkos ovim ohrabrujućim činjenicama, zabrinutosti u pogledu azijskih ekonomskih perspektiva ostaju.

Pozivajući se na slabi oporavak vodećih azijskih ekonomija i neizvesnosti po pitanju privrednog rasta u Kini, Azijska banka za razvoj (ADB) prošlog je meseca snizila prognozu rasta za 2016. za čitav region.

ADB je saopštila da očekuje rast od 5,7 odsto u 2016. i 2017., što je ispod 5,9% rasta ostvarenog u prošloj godini.

Izvor:Business Insider
Previous Wall Street: Slabi ekonomski podaci podstakli prodaju rizičnijih investicija
Next Vučić o aferi Panama Papers: Nadležni će sve proveriti, niko ne može da utaji porez

You might also like

Evro danas 118,08 dinara

Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,0836 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). 

Evro oslabio nakon izjave predsednika ECB

Izjava predsednika Evropske centralne banke Maria Draghija da ECB neće podizati kamatne stope dok ne okonča svoj program otkupa obveznica spustila je vrednost zajedničke evropske valute na deviznim tržištima.

Saobraćaj 0 Comments

Dimitrije Boarov: Srbija da razmišlja kako da proda udeo u Fiatu

Država je u Fiatu u svojevrsnom “prividnom sukobu interesa”, gde kao “suvlasnik” firme teži ka ostvarenju profita, a kao država treba da zaštiti “nacionalne interese”. Srbija bi zbog toga već

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply