Neoplanta: Fabrika otpadnih voda i nova farma

Neoplanta: Fabrika otpadnih voda i nova farma

Industrija mesa Neoplanta u narednom periodu planira nekoliko vrednih projekata, među kojima i fabriku otpadnih voda.

“Imamo stalnu i kvalitetnu komunikaciju sa rukovodstvom “Neoplante”. Njihovi planovi su vezani za izgradnju fabrike otpadnih voda, a to je vrlo značajna investicija”, kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tokom posete fabrici.

Pored fabrike otpadnih voda, Neoplanta planira izgradnju nove farme svinja na Čeneju, kapaciteta 75.000 tovljenika. Za ovaj projekat vredan oko 30 miliona evra, Neoplanta će dobiti investicioni podsticaj od Novog Sada.

Direktor Slobodan Vasilić izjavio je da ova kompanija ima pogon za proizvodnju mesnih prerađevina “koji je sigurno najmoderniji u Srbiji, a verovatno i u regionu”. U modernizaciju ovog pogona uloženo je oko 20 miliona evra.

Upitan za planove u narednom periodu, Vasilić navodi širenje maloprodajne mreže i izgradnju pomenute farme svinja na Čeneju.

Industrija mesa, mesnih prerađevina i konzervi “Neoplanta” osnovana je 1980. godine. Od male zanatske klanice postala je jedna od vodećih domaćih industrija za proizvodnju i preradu visoko kvalitetnog mesa i mesnih prerađevina, a veliki deo proizvodnje namenjen je izvozu u Kinu, Rusiju, Angolu, Hrvatsku, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Izvor: Rtv.rs
Previous Tokom aprila počinju programi podrške početnicima u biznisu
Next Devojčica zaradila 11 miliona dolara prodajom limunade

You might also like

Transport 0 Comments

Francuska razmatra tužbu protiv Fiat Chrusler-a zbog prevelike emisije štetnih gasova

Francuski istražitelji su najavili mogućnost pokretanja tužbe protiv automobilske kompanije Fiat Chrysler zbog prekomerne emisije azot oksida u nekim njihovim dizel motorima, objavila je vlada u ponedeljak.

Alibaba za 3 do 4 godine očekuje transakcije od skoro 1 bilion dolara

Kineski gigant na području elektronske trgovine, Alibaba Group Holding, objavio je kako u naredne četiri godine namerava udvostručiti broj obrađenih transakcija na vrednost veću od bilion dolara, prenosi Reuters.

Kompanije 0 Comments

Demokratska Republika Kongo zainteresovana za Jumko i Simpo

Ambasador Demokratske Republike Kongo u Srbiji Pol Emil Šinga Ahuka razgovarao je s rukovodstvom grada Vranja o ekonomskim potencijalima tog grada i o mogućnostima za ulaganje, i posetio kompanije Jumko

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply