Bambi ostvario pad prihoda i dobiti u 2015.

Bambi ostvario pad prihoda i dobiti u 2015.

Najveći domaći konditor, Bambi, nakon rekordnih poslovnih rezultata u 2014, registrovao je pad ključnih parametara u prošloj godini.

Bambi je u 2015. zabeležio poslovni prihod od 8,7 milijardi dinara što je smanjenje od 5,7 odsto, dok je poslovna dobit pala 12,5 odsto na 1,7 milijardi dinara, pre svega usled većih troškova amortizacije.

Neto dobitak je iznosio 1,3 milijarde dinara što je pad od 22,5 odsto, čemu je doprineo i lošiji ostali rezultat.

Ova kompanija koja posluje pod kontrolom investicionog fonda Mid Europa saopštila je krajem marta da je nadzorni odbor doneo odluku o smanjenju osnovnog kapitala poništenjem 7,8 odsto sopstvenih akcija.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Aerodrom Nikola Tesla: Pad broja putnika i cargo prometa
Next Azijske berze: Indeksi pali, brinu snažni jen i jeftinija nafta

You might also like

Kompanije

Direktori EBRD-a u nedelju stižu u posetu Srbiji

U nedelju će u posetu Srbiji doputovati predstavnici Odbora direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), tokom koje će se sastati sa mandatarom za sastav nove Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kompanije

CBCG: Sve veći broj kompanija u blokadi

Centralna banka (CBCG) objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi deset kompanije više nego na prethodnom.

Kompanije

NBS: Kontinuitet pozitivnih rezultata obeležio 2017.

Narodna banka Srbije je i 2017. godini ispunila svoj osnovni cilj – inflacija u Srbiji je već petu godinu za redom niska i stabilna.