Bambi ostvario pad prihoda i dobiti u 2015.

Bambi ostvario pad prihoda i dobiti u 2015.

Najveći domaći konditor, Bambi, nakon rekordnih poslovnih rezultata u 2014, registrovao je pad ključnih parametara u prošloj godini.

Bambi je u 2015. zabeležio poslovni prihod od 8,7 milijardi dinara što je smanjenje od 5,7 odsto, dok je poslovna dobit pala 12,5 odsto na 1,7 milijardi dinara, pre svega usled većih troškova amortizacije.

Neto dobitak je iznosio 1,3 milijarde dinara što je pad od 22,5 odsto, čemu je doprineo i lošiji ostali rezultat.

Ova kompanija koja posluje pod kontrolom investicionog fonda Mid Europa saopštila je krajem marta da je nadzorni odbor doneo odluku o smanjenju osnovnog kapitala poništenjem 7,8 odsto sopstvenih akcija.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Aerodrom Nikola Tesla: Pad broja putnika i cargo prometa
Next Azijske berze: Indeksi pali, brinu snažni jen i jeftinija nafta

You might also like

Industrija 0 Comments

Tigar povećao prihode u prvom kvartalu, gubitak smanjen na 81 milion dinara

Pirotski holding Tigar objavio je da je u prvom tromesečju tekuće godine zabeležio konsolidovani poslovni prihod od 836,9 miliona dinara što je povećanje od 19,5 odsto u odnosu na isti

Kompanije 0 Comments

Konsolidovani gubitak Komercijalne banke 2,7 milijardi dinara

Beogradska Komercijalna banka objavila je konsolidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji osim poslovanja matične kompanije obuhvataju podružnice u Crnoj Gori i BiH, te društvo za upravljanje investicionim fondovima

Kompanije 0 Comments

Završena berba: Koliko će iznositi otkupna cena malina?

Tradicionalno, ni ove godine nije postignuta saglasnost oko otkupne cene maline. Berba maline je završena, a proizvođači i otkupljivači nude različite procene o prinosu i kvalitetu roda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply