Aerodrom Nikola Tesla: Pad broja putnika i cargo prometa

Aerodrom Nikola Tesla: Pad broja putnika i cargo prometa

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ i tokom marta nastavio je trend smanjenog broja putnika koji je delimično prekinut u februaru s obzirom na veći broj dana ovog meseca u 2016.

Aerodrom je u martu uslužio 313.174 putnika što je smanjenje od 0,7 odsto u odnosu na isti mesec 2015, dok je u prvom kvartalu broj putnika dostigao 870.014, što je pad na godišnjem nivou od 2,1 odsto.

Kada je u pitanju broj avio-operacija, na mesečnom nivou su smanjene 3,7 odsto na 4.312, dok je od početka godine broj poletanja i sletanja manji za četiri odsto. Po prvi put posle dužeg vremena, zabeležen je i mesečni pad cargo prometa, od skoro osam procenata u martu, ali je u prvom kvartalu ovaj segment poslovanja povećan za 25,3 odsto. Promet pošte nastavio je rast i tokom marta s obzirom da je ostvaren skok od 27,4 odsto.

Akcije Aerodroma u prvom kvartalu ove godine bile su jedan od najvećih gubitnika na Belexu, oslabivši u ovom periodu 16,7 odsto.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Wall Street: Indeksi pali zbog pojeftinjenja nafte i sirovina
Next Bambi ostvario pad prihoda i dobiti u 2015.

You might also like

Kompanije

Komisija pokrenula postupak protiv SBB-a

Komisija Srbije za zaštitu konkurencije pokrenula je danas postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv Srpske kablovske mreže (Serbia Broadband, SBB) iz Beograda.

Industrija

Metalac: Konsolidovana dobit u prvih šest meseci 345 miliona dinara

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je konsolidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji obuhvataju poslovanje matične kompanije i njenih 14 zavisnih preduzeća.

Kompanije

AIK Banka najbolje regionalno preduzeće

AIK banka dobila je od Evropskog poslovnog veća priznanje za najbolje regionalno preduzeće.