Izbeglice uzimaju poslove Austrijancima

Izbeglice uzimaju poslove Austrijancima

Broj nezaposlenih u Austriji je porastao u martu pošto je dolazak azilanata u tu zemlju počela da beleži i statistika u okviru podataka o nezaposlenosti.

Oko tri četvrtine porasta nezaposlenih otpada na izbeglice, a dve trećine izbeglica bez posla se nalazi u Beču.

Broj nezaposlenih je u martu porastao za 2,4 odsto na 438.654, a od nešto više od 10.000 novih nezaposlenih 7. 580 osoba su bili azilanti.

Servisu za zapošljavanje (AMS) je u martu bilo prijavljeno 22.674 azilanata, a među njima je bilo 7.946 Sirijaca, 4.860 Avganistanaca, 3.520 državljana Rusije, 1.126 Iranaca, 1.233 Iračana i 845 Somalijaca.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Sedam načina da uštedite novac
Next Država traži sedam miliona evra za 25 posto Galenike

You might also like

Društvo

Forbes objavio listu najbogatijih žena sveta

Američki poslovni magazin Forbes objavio je drugu po redu godišnju listu najbogatijih žena SAD koje su same stekle bogatsvo, od kojih devet žena sa naslovne strane ima ukupno 9,7 milijardi dolara.

Politika

Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Nova Vlada bi trebalo da ima više eksperata na ministarskim funkcijama jer mogu da daju veći doprinos, kazao je danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Zdravlje

Beograd dobio laboratoriju za otkrivanje urođenih bolesti kod beba već u prvim danima

U GAK Višegradska danas je otvorena Nacionalna laboratorija za skrining urođenih metaboličkih, endokrinih i drugih bolesti novorođenčadi, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je ovo važan dan za