Beogradska berza: AIK lider među gubitnicima, ukrštanje indeksa

Beogradska berza: AIK lider među gubitnicima, ukrštanje indeksa

Početak trgovačke sedmice obeležilo je mešovito kretanje berzanskih indeksa uz neveliki promet. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 8,5 miliona RSD (68,9 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 zabeležio blagi pad od 0,2% na 607,9 poena.

Naftna industrija Srbije (NIIS) bila je najprometnija akcija sa realizacijom od 2 miliona RSD. Akcije NIS-a zabeležile su blagi rast od 0,9% na 585 RSD, a cena se u toku dana kretala u širokom cenovnom rasponu 569-600 RSD.

Akcije najveće domaće mlekare, Imlek (IMLK), registrovale su promet od 1,1 milion RSD uz blagi pad cene od 0,4% na 5.190 RSD. Ova kompanija ostvarila je u 2015. godini nekonsolidovani neto profit od 129 miliona RSD, što predstavlja pad od 94% u odnosu na 2014. godinu, usled smanjenja operativne profitabilnosti i velikog negativnog iznosa ostalog rezultata.

Akcije društva za reosiguranje Dunav RE (DNREM), posle dužeg vremena nelikvidnosti, registrovale su solidan promet od 2 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 5.760 RSD. Akcije Komercijalne banke (KMBN) oslabile su 2% na 1.360 RSD uz realizaciju od 0,2 miliona RSD, dok je lider među gubitnicima bila prioritetna akcija AIK banke (AIKBPB) koja se spustila 10,8% na 1.050 RSD uz 0,2 miliona RSD prometa.

Najveći rast cene ostvarile su akcije Montinvesta (MOIN) koje su skočile 25% na 25.000 RSD uz realizaciju od 0,7 miliona RSD.

Obveznica stare devizne štednje, A2016, zabeležila je rast prinosa na 5,14% uz mizeran promet.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Beogradski Sajam zapošljavanja u sredu i četvrtak
Next Afera "Panama Papers": Najveće curenje informacija iz of-šor zona

You might also like

Berza

Azijske berze: Pesimizam u Kini, indeksi pali

Na azijskim berzama su indeksi pali i u utorak, drugi dan zaredom, skliznuvši dodatno s najviših nivoa u 10 godina, dok je dolar stabilan nakon što je nekoliko dana bio pod

Svetske berze

Evropske berze: Berze podstaknute rudarskim i naftnim sektorom

Na evropskim berzama u sredu ujutro indeksi su porasli, nakon pada dan pre, a zahvaljujući rastu cena nafte i sirovina, najveće su dobitnice akcije u rudarskom i naftnom sektoru.

Berza

Evro ojačao iznad nivoa 1,13 dolara, prvi put u dve nedelje

Vrednost evra porasla je danas iznad nivoa 1,13 dolara, po prvi put u dve nedelje, nakon iznenađujuće loših podataka sa američkog tržišta rada.