Zubin potok: Bačena bomba na halu gde treba da govori Vučić

Zubin potok: Bačena bomba na halu gde treba da govori Vučić

Na halu u Zubinom potoku u kojoj je planirano da se predsednik Vlade Aleksandar Vučić danas u 15 sati obrati građanim Kosova i Metohije, oko tri sata iza ponoći bačena je bomba i pucano iz automatskog naoružanja.

U hali je u vreme napada bilo deset radnika koji su montirali binu. Nije bilo povređenih i svi radnicu su sada bezbedni.

Policija je izašla na lice mesta i uviđaj je u toku, javlja izveštač RTS-a sa Kosmeta.

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, ocenio je, u izjavi za RTS, da je reč o terorističkom činu. Đurić, koji boravi na KiM, kaže da je, prema njegovim saznanjima napad izvela grupa lica i da njihov identitet, za sada, nije poznat.

Kosovska policija podigla je stepen bezbednosti u Zubinom Potoku na najviši nivo, a u vladi Srbije razmatraju sve aspekte održavanja zakazanog skupa, ali poseta premijera Kosmetu, prema saznanjima RTS-a, nije otkazana.

Opština Zubin Potok je najzapadnija od tri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na severu Kosova i Metohije. Površina joj je 335 km² i obuhvata 64 sela. Reka Ibar protiče sredinom opštine od zapada ka istoku, i na njoj se nalazi i veštačko jezero Gazivode.

Ova opština je formirana 1987. godine izdvajanjem naselja iz tadašnje opštine Titova Mitrovic.

Većinu stanovništva u opštini čine Srbi, poznati kao Kolašinci. Srba, prema podacima iz 2006. godine, ima ih oko 14.000 (93% od ukupne opštinske populaciji) dok drugi etnos čine Albanci koji žive samo u selu Čabri i ima ih oko 800, odnosno 5 do 6 odsto.

Izvor:RTS
Previous Sertić: Ponuda za železaru ispravna, "plan B" neće biti potreban
Next Ugroženo primirje u Siriji, najžešće borbe oko Alepa

You might also like

Transport

Počela prodaja karata za Beograd-Peking

Kineska aviokompanija “Hainan Airlines” počela je da prodaje aviokarte za novu liniju između Beograda i Pekinga, koja će biti uspostavljena od septembra.

Najvažnije vesti

Neuplaćeni doprinosi ostavljaju skoro 450.000 ljudi bez penzije

U Srbiji, prema procenama sindikata, ima najmanje 450.000 neprijavljenih radnika, kao i onih čije doprinose i poreze na zarade poslodavci uplaćuju na iznos minimalne plate, pišu Večernje novosti.

Društvo

Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Nova Vlada bi trebalo da ima više eksperata na ministarskim funkcijama jer mogu da daju veći doprinos, kazao je danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.