Kuvajt i Južna Koreja grade postrojenje za preradu gasa

Kuvajt i Južna Koreja grade postrojenje za preradu gasa

Predstavnici Kuvajtske nacionalne naftne kompanije i tri južnokorejske građevinske firme potpisali su danas ugovor o izgradnji fabrike za pretvaranje prirodnog gasa u tečno stanje, vredan 2,9 milijardi dolara.

Fabrika će biti izgrađena u blizini rafinerije nafte Al Zour na kuvajtsko-saudijskoj granici, a radove će izvoditi kompanije Hyundai Engineering Co, Hyundai Engineering & Construction i Korejska gasna korporacija.

Predstavnik Kuvajtske nacionalne kompanije Mohammed al Mutairi, koji je u ime kuvajtske strane potpisao ugovor, rekao je da bi izgradnja fabrike trebalo da bude okončana tokom prva tri meseca 2021. godine.

Fabrika će biti deo kompleksa koji čine rafinerija nafte sa kapacitetom od 650.000 barela dnevno i jedna petrohemijska fabrika.

foto: edmontonjournal.com

foto: edmontonjournal.com

Ukupna vrednost ta tri objekta iznosiće oko 30 milijardi dolara, rekao je Mutairi.

Kuvajt je u oktobru prošle godine potpisao ugovor o izgradnji rafinerije Al Zour sa 10 multinacionalnih kompanija vredan 13,2 milijarde dolara, čija bi realizacija trebalo da se okonča do kraja 2019. godine.

U 2014. godini, Kuvajt je potpisao ugovore o modernizaciji tri rafinerije, vredan 12 milijardi dolara.

Prema podacima Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC), ta bliskoistočna zemlja poseduje naftne rezerve od 101,5 milijardi barela, što je oko sedam odsto ukupnih svetskih rezervi, a trenutno dnevno proizvodi tri miliona barela.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous EU: Finansiranje strateških projekata na granici Mađarske i Srbije
Next Wall Street: Blaži pad indeksa

You might also like

Kompanije 0 Comments

Petrol: Prva tri kvartala završena sa 3,3 mlrd EUR prihoda

Ljubljanski Petrol u prvih je devet meseci ove godine ostvario 3,3 milijarde EUR prihoda, 23% više nego u istom razdoblju prošle godine, uz dobit od 60,3 miliona EUR, što je

Transport 0 Comments

Air Serbia: Više od 100.000 sedišta za jeftinije letove

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, u okviru svoje nove promotivne akcije za ranu kupovinu aviokarata nudi povoljne cene za putovanja u periodu od 10. septembra do 15. decembra, navodi

Društvo 0 Comments

Nove uredbe o kontroli goriva, inspektori od danas mogu proveravati i gorivo u rezervoarima vozila

Još dve uredbe o kontroli porekla i kvaliteta derivata nafte i biogoriva stupile su danas na snagu, a koje predviđaju da inspektori mogu da kontrolišu i gorivo u rezervoarima vozila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply