Kragujevac: Uskoro završetak gradnje 210 stanova za mlade naučnike

Kragujevac: Uskoro završetak gradnje 210 stanova za mlade naučnike

Izgradnja 210 stanova za mlade naučne radnike u Kragujevcu biće završena najkasnije do kraja juna ove godine. Radovi su u završnoj fazi, a u toku je postavljanje podova, sanitarija, delovi stolarije kao i uređivanje ambijenta oko objekata.

Stanovi za mlade naučne radnike pored Centra izvrsnosti predstavljaju jednu od najvećih investicija u domaću naučnu infrastrukturu u poslednjih nekoliko decenija, navodi se na sajtu grada Kragujevca.

– Osim velike finansijske vrednosti imaju još veću vrednost jer pružaju mogućnost mladim naučnim radnicima da ostanu u svojoj zemlji, u svom gradu i radom i znanjem pomognu razvoju. Kragujevac će, po završetku ovih projekata, dobiti poziciju centra znanja u ovom delu Evrope – rekao je zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković.

foto: podobalom.org

foto: podobalom.org

Govoreći o značaju projekta za Univerzitet i grad, Zdravković je podsetio da je za stambene objekte grad obezbedio lokaciju površine 25 ari čija je vrednost oko 4 miliona evra sa komunalnim priključcima, a vrednost čitave investicije je 7 miliona evra i sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke.

U pitanju je 208 stanova površine 35 m2, 50 m2 i 80 m2 sagrađenih po evropskim kriterijumima a namenjeni su mladim naučnim radnicima do 35. godine života kao i naučnicima koji žele da se vrate u Srbiju.

Izgradnju stanova za mlade naučne radnike u ulici Dimitrija Tucovića 3, u blizini tržnog centra “Plaza”, ukupne površine oko 10.000 m2 izvodi Građevinsko privredno društvo “Banković” iz Crne Trave i prema rečima Dragana Zlatkovića, rukovodioca radova, završetak radova započetih početkom prošle godine očekuje se do kraja juna meseca.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Uradi selfie i osvoji put u Prag!
Next Ove 4 karakteristike predviđaju da li ćete postati direktor

You might also like

Nekretnine

Danska: Prodaje se ostrvo sa farmom za 3,1 milion evra

Jedno od 400 danskih privatnih ostrva, ponuđeno je ovih dana na prodaju za 3,1 milion evra. Ostrvo Egholm, na jugu Danske, na kojem se nalazi farma Strandgården obuhvata površinu od 146

Nekretnine

Srbi kupuju apartmane na Halkidikiju, Grci preuređuju

Grci na Haldikiju preuređuju prodavnice, kancelarije i druge manje objekte pretvarajući ih u stambeni prostor za odmor, kako bi podmirili visoku tražnju za vikendicama i apartmanima po niskim i pristupačnim

Rezidencijalne nekretnine

Zorana Mihajlović: Izgradnja jeftinih stanova počinje do maja 2018.

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da najkasnije u maju 2018. godine počne izgradnja prvih 400.000 metara kvadratnih jeftinih stanova za vojsku, policiju i službe bezbednosti u više gradova