Japan: Foxconn kupio Sharp

Japan: Foxconn kupio Sharp

Tajvanska kompanija Foxconn, inače poznata po tome što proizvodi ekrane za Appleove iPhone, finalizovala je sporazum o kupovini većinskog dela japanskog elektronskog giganta Sharp.

Foxconn će time steći 66 odsto vlasništva Sharpa po ceni od 3,5 milijarde dolara.

Time je okončana nedelja dana neizvesnosti kada je izgledalo da će se upravni odbor Sharpa možda ipak odlučiti za rivalsku ponudu, koja je imala podršku japanske vlade. Međutim, članovi upravnog odbora su se na kraju opredelili za veću ponudu.

Ovaj aranžman predstavlja presedan u Japanu pošto je to prvi put da je strana kompanija otkupila japansku korporaciju koja je dugo godina bila simbol japanskih dostignuća u oblasti elektronike. Japanske kompanije suočene sa teškoćama do sada su obično mogle da računaju na sigurnu podršku vlade i banaka.

Izvor: GdeInvestirati/GlasAmerike
Previous Osnovano udruženje Društvo procenitelja Srbije
Next EU: Finansiranje strateških projekata na granici Mađarske i Srbije

You might also like

Kompanije 0 Comments

Završen otkup akcija Fabrike ulja Sunce iz Sombora

Pančevačko preduzeće Komak-pan je kroz javnu ponudu otkupilo nešto više od 21% udela u somborskoj uljari Sunce, pa po završetku procesa ima vlasništvo nad 69,44% ukupne emisije vrednosnih papira.

Kompanije 0 Comments

Turska kompanija otvara fabriku u Lebanu

Turska kompanija “Ormo”, koja je najveći svetski proizvođač i izvoznik vunice, u narednih nekoliko meseci otvoriće svoju fabriku u Lebanu i zaposliti najmanje 300 radnika.

Industrija 0 Comments

Srbija od EU očekuje 50 miliona evra za gasnu interkonekciju sa Bugarskom

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom veoma važan projekat za Srbiju, za koji se očekuje da Srbija uskoro od EU dobije grant od oko

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply