Huawei ostvario najveći rast prihoda još od 2008. godine

Huawei ostvario najveći rast prihoda još od 2008. godine

Kineska kompanija Huawei zabeležila je godišnji prihod od 61 milijardu dolara u 2015. godini, što nam govori da je rast u odnosu na prethodnu godinu bio čak 37 posto.

Ovo je najveći godišnji rast prihoda u poslednjih sedam godina. Profit kompanije je iznosio negde oko šest milijardi dolara, što je takođe znatno iznad očekivanja. Kompanijino odeljenje sa telefonima je imalo važnu ulogu jer je ostvarilo rast od 44 posto u pogledu isporuka.

Huawei je takođe postao prva smartfon kompanija u Kini čije su godišnje isporuke prebacile 100 miliona jedinica, a to se desilo prošle godine. Huawei-ev rast je direktan rezultat strateškog fokusa i velikih ulaganja u ključna poslovanja, poručuje jedan od direktora ove kompanije Guo Ping. Kompanija očekuje dalji rast prihoda, na cifru od 75 milijardi dolara ove godine.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Preduzetništvo nije lako, ali se isplati
Next Beogradska berza: Najprometniji Sojaprotein, blagi rast tržišta

You might also like

Industrija 0 Comments

FAP od države dobio investiciona sredstva

Generalni direktor Ranko Vuković izjavio je za Glas zapadne Srbije da je prvi put nakon više od dve decenije Vlada Srbije opredelila je novac za FAP, a reč je o 2,5

Kompanije 0 Comments

Početak rada Yazaki fabrike u Šapcu od juna

Završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Yazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje se u toku maja.

Kompanije 0 Comments

Berlin: Poslovni turisti u prošloj godini potrošili 1,7 milijardi evra

Prethodna poslovna godina je za kompaniju Messe Berlin bila najuspešnija u istoriji, uz predviđanja da će promet kompanije iznositi oko 308 miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply