Facebook bi mogao da napravi sedam milijardi dolara prihoda

Facebook bi mogao da napravi sedam milijardi dolara prihoda

Kako je Oculus Rift počeo da se isporučuje korisnicima ove nedelje, iz istraživačke kompanije Cantor Fitzgerald su želeli da prikažu šta to može značiti za kompaniju Facebook kada su u pitanju dolari, odnosno prihodi.

U napomeni klijentima iz Cantora su poručili da je Facebook postavio sebe u epicentar rastuće višegodišnje prilike u virtuelnoj realnosti potencijalno vredne više milijardi dolara.

Kako se poručuje, vrlo je verovatno da će deset posto ukupnih prihoda Facebook-a stizati od virtuelne realnosti do 2020. godine kada bi tržište ukupno moglo da vredi 30 milijardi dolara. Cantor zasniva svoje procene na istorijskim podacima o Sony-evoj PlayStation 2 gejming konzoli. Pod uslovom da bi Facebook-ovo Oculus odeljenje moglo da proda 11 miliona kaciga do 2020. godine, kao i veliki broj softvera, to bi značilo sedam milijardi prihoda za kompaniju.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Ove 4 karakteristike predviđaju da li ćete postati direktor
Next Preduzetništvo nije lako, ali se isplati

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompanija Kutko kupila najstariju zgradu u Pančevu i Trgoproduktovu Hladnjaču

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika potvrdila je da je u aprilu 2017. godine Trgoprodukt u stečaju prodao dva poslovna prostora.

Kompanije 0 Comments

Nokijin pad se ne zaustavlja

Zbog sve manje potražnje za Nokijinim proizvodima u prvom tromesečju ove godine ova finska firma zabeležila je neto gubitak od 513 miliona evra.

Samsung ulaže 9 milijardi dolara u svoje poslovanje

Samsung Display je prema navodima, započeo veliko širenje svojih proizvodnih potencijala za OLED panele.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply