Beogradska berza: Najprometniji Sojaprotein, blagi rast tržišta

Beogradska berza: Najprometniji Sojaprotein, blagi rast tržišta

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je blagi rast tržišta uz veću investicionu aktivnost u odnosu na prethodne dane. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 44,1 miliona RSD, dok je indeks Belex15 ojačao 0,4% na 608,8 poena.

Najprometnija akcija na tržištu bio je bečejski Sojaprotein (SJPT) koji je porastao 0,2% na 889 RSD uz promet od 5 miliona RSD. Kao i proteklih dana kada je ova hartija beležila veći promet, realizacija je ostvarena u najvećoj meri samo jednim nalogom kupovine.

Energoprojekt holding (ENHL) je porastao 1,9% na 999 RSD, dok je do kraja trgovanja ostala nezadovoljena tražnja za ovom hartijom na nivou od 1.000 RSD. Ukupan promet iznosio je 2,2 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) registrovala je jedan od istorijski najnižih prometa od 0,3 miliona RSD po prosečnoj ceni od 580 RSD što je 1% niže u odnosu na juče. Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) se neznatno spustio na 960 RSD, uz još slabiji promet od 0,1 milion RSD. Vranjski Alfa plam (ALFA), koji je juče objavio da je lani ostvario gotovo identičnu dobit u odnosu na godinu pre od 761,2 miliona RSD, bio je među prometnijim hartijama sa realizacijom od 3,2 miliona RSD po prosečnoj ceni od 34.901 RSD. Komercijalna banka (KMBN), koja je saopštila da je nakon minusa od 6,3 milijarde RSD u 2015, u prvom kvartalu ove godine ostvarila profit od 1,5 milijardi RSD, porasla je 2,1% na 1.388 RSD uz realizaciju od 1,6 miliona RSD. AIK bankom (AIKB) se danas trgovalo po prosečnoj ceni od 1.828 RSD uz promet od 0,8 miliona RSD, dok su prioritetne akcije ovog emitenta (AIKBPB) porasle 2,1% na 1.177 RSD. Centralni registar hartija od vrednosti saopštio je danas da je na osnovu obaveštenja Privrednog suda obustavljen postupak prinudnog otkupa akcija ovog emitenta, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.

Danas nije bilo prometa državnim dužničkim hartijama.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Huawei ostvario najveći rast prihoda još od 2008. godine
Next Navedite Randi Zuckerberg da investira u vaš biznis

You might also like

Berza

Wall Street: Indeksi oslabili, ulagači oprezni

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija blago pale jer je na tržištu zavladao oprez nakon što je predsednik SAD-a Donald Trump otkazao summit sa Severnom Korejom i zapretio uvođenjem carina na

Svetske berze

Soros zauzeo “dugu poziciju” na funti pre Brexit glasanja

Milijarder George Soros, koji se obogatio kladeći se protiv funte 1992 godine, ovaj put nije ponovio opkladu pred rekordni pad britanske valute u petak.

Berza

Omer Bakalović: Bitcoin može biti opasan

Preduzetnik i stručnjak za kriptovalutu Bitcoin Omer Bakalović upozorio je da ova kriptovaluta može da bude opasna i da bi bilo pametno dobro razmisliti pre ozbiljnijeg ulaganja u nju.