Lalić: Ikea računa na 2,5 miliona kupaca godišnje u Srbiji

Lalić: Ikea računa na 2,5 miliona kupaca godišnje u Srbiji

Direktor kompanije Ikea u Srbiji Vladislav Lalić kaže da su počeli pripremni radovi na izgradnji objekta u Srbiji, a otvaranje najavljuje za leto sledeće godine.

“Pripremni radovi su počeli, kao i radovi na izmeštanju naplatne rampe Bubanj Potok, što je za nas vrlo važno zbog pristupa samom objektu i ne očekujem više iznenađenja. Vrata potrošačima otvorićemo na leto sledeće godine“, izjavio je Lalić.

Lalić je na okruglom stolu “Prava potrošača – izazov ili šansa za brend i kompaniju“ kazao da Ikea računa na dva i po miliona kupaca godišnje u objektu koji će imati 34.000 kvadratnih metara, vrednom 70 miliona evra i u kojem će posao dobiti 300 ljudi.

Regionalni direktor švedske kompanije je dodao da će objekat biti izgrađen po savremenim standardima gradnje i energetske efikasnosti.

Lalić je kazao da je prioritet regionalne kancelarije te švedske kompanije u Srbiji, koja pokriva još i tržišta Hrvatske, Slovenije i Rumunije, otvaranje prve robne kuće u Srbiji i Ljubljani, kao i druge u Bukureštu.

„Cilj nam je da u ovom regionu imamo 13 robnih kuća i na tome ozbiljno radimo“, naveo je Lalić.

Prema njegovim rečima, dve robne kuće u Hrvatskoj i Rumuniji ostvarile su u prošloj godini promet od 160 miliona evra.

Promet na nivou cele kompanije iznosio je skoro 32 milijarde evra u prošloj godini, što je rast od 11 odsto i skoro na nivou bruto nacionalnog proizvoda cele Srbije.

On je rekao da će ta kompanija kad bude otvorila svoju robnu kuću u Beogradu, sledećeg leta, uskladiti u potpunosti svoje poslovanje sa zakonodavstvom.

Garantni rokovi

Ikea svuda ima uniforman, jedinstven način kako pristupa u odnosu prema potrošačima, a on se zasniva na osnovnim principima – fer, transparetnom odnosu.

“Imamo garantne rokove koji će biti primenjivani i u Srbiji, a koji idu između dve i 25 godina. Nakon isteka zakonskog roka, bez toga da potrošač ima fiskalni račun, prihvatićemo reklamaciju. Tako je garancija za kuhinju 25 godina. Imamo i rok od 90 dana u toku kojeg svaki potrošač ima pravo da vrati proizvod, bez obzira da li ima reklamaciju na kvalitet, ili je promenio mišljenje. On dobija novac nazad”, kazao je Lalić.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Priznanje diploma sa Kosova od 4.aprila
Next Teret negativnih kamata banke prebacuju na klijente?

You might also like

Kompanije 0 Comments

Tesla Motors promenio naziv u Tesla Inc

Kompanija “Tesla Motors” obavestila je nadležne regulatorne vlasti da je njeno novo ime “Tesla Inc”, javlja agencija Bloomberg, dodajući da kompanija time želi da pokaže da nije samo proizvođač automobila.

Kompanije 0 Comments

Knežević očekuje i nova zapošljavanja u Galenici

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da se očekuje da novi investitor daljim ulaganjem i angažovanjem vrlo brzo zaposli 2.000-2.500 ljudi u Galenici.

Kompanije 0 Comments

SAD: Fiat Chrysler otvara novih 2.000 radnih mesta

Nakon javne kritike novoizabranog američkog predsednika Donalda Trumpa upućene proizvođačima automobila zbog ulaganja u Meksiku, automobilska kompanija Fiat Chrysler (FCA) najavila je otvaranje 2.000 radnih mesta u SAD.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply