Lalić: Ikea računa na 2,5 miliona kupaca godišnje u Srbiji

Lalić: Ikea računa na 2,5 miliona kupaca godišnje u Srbiji

Direktor kompanije Ikea u Srbiji Vladislav Lalić kaže da su počeli pripremni radovi na izgradnji objekta u Srbiji, a otvaranje najavljuje za leto sledeće godine.

“Pripremni radovi su počeli, kao i radovi na izmeštanju naplatne rampe Bubanj Potok, što je za nas vrlo važno zbog pristupa samom objektu i ne očekujem više iznenađenja. Vrata potrošačima otvorićemo na leto sledeće godine“, izjavio je Lalić.

Lalić je na okruglom stolu “Prava potrošača – izazov ili šansa za brend i kompaniju“ kazao da Ikea računa na dva i po miliona kupaca godišnje u objektu koji će imati 34.000 kvadratnih metara, vrednom 70 miliona evra i u kojem će posao dobiti 300 ljudi.

Regionalni direktor švedske kompanije je dodao da će objekat biti izgrađen po savremenim standardima gradnje i energetske efikasnosti.

Lalić je kazao da je prioritet regionalne kancelarije te švedske kompanije u Srbiji, koja pokriva još i tržišta Hrvatske, Slovenije i Rumunije, otvaranje prve robne kuće u Srbiji i Ljubljani, kao i druge u Bukureštu.

„Cilj nam je da u ovom regionu imamo 13 robnih kuća i na tome ozbiljno radimo“, naveo je Lalić.

Prema njegovim rečima, dve robne kuće u Hrvatskoj i Rumuniji ostvarile su u prošloj godini promet od 160 miliona evra.

Promet na nivou cele kompanije iznosio je skoro 32 milijarde evra u prošloj godini, što je rast od 11 odsto i skoro na nivou bruto nacionalnog proizvoda cele Srbije.

On je rekao da će ta kompanija kad bude otvorila svoju robnu kuću u Beogradu, sledećeg leta, uskladiti u potpunosti svoje poslovanje sa zakonodavstvom.

Garantni rokovi

Ikea svuda ima uniforman, jedinstven način kako pristupa u odnosu prema potrošačima, a on se zasniva na osnovnim principima – fer, transparetnom odnosu.

“Imamo garantne rokove koji će biti primenjivani i u Srbiji, a koji idu između dve i 25 godina. Nakon isteka zakonskog roka, bez toga da potrošač ima fiskalni račun, prihvatićemo reklamaciju. Tako je garancija za kuhinju 25 godina. Imamo i rok od 90 dana u toku kojeg svaki potrošač ima pravo da vrati proizvod, bez obzira da li ima reklamaciju na kvalitet, ili je promenio mišljenje. On dobija novac nazad”, kazao je Lalić.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Priznanje diploma sa Kosova od 4.aprila
Next Teret negativnih kamata banke prebacuju na klijente?

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Kina troši na infastrukturu više nego SAD i Evropa zajedno

Kina posmatra svet iz malo šire perspektive, a osim toga što najviše na svetu ulaže u svoju infastrukturu, ona ulaže i u infrastrukturu drugih zemalja sa kojima ostvaruje dugoročne interese.

Kompanije 0 Comments

American Express: Pad dobiti u prvom tromesečju

Kompanija American Express izvestila je o padu dobiti u prvom tromesečju za 6,5 % na 1,43 milijarde dolara, zbog investicija u nastojanju da privuče nove kupce i proširi svoj kreditni portfelj.

Najvažnije vesti 0 Comments

Svetska banka: Privredni rast u Srbiji 2,5 odsto

Svetska banka je danas saopštila da se ove godine u Evropi i centralnoj Aziji očekuje skroman privredni rast od 1,6 odsto, a na Zapadnom Balkanu 2,7 odsto, a u Srbiji 2,5

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply