OECD traži dodatne mere na strani potražnje zbog straha od deflacije

OECD traži dodatne mere na strani potražnje zbog straha od deflacije

Zbog jačanja straha od inflacije, nužne su dodatne mere fokusirane na jačanje potražnje, poručio je glavni sekretar Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Angel Gurria.

U intervjuu za televiziju Bloomberg Gurria je u utorak podsetio na prognoze da će svetska ekonomija ove godine porasti tri posto.

Iako se u OECD-u ne očekuje pad aktivnosti na globalnom nivou, stanje će i dalje biti teško, upozorio je čelnik te međunarodne organizacije.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Škotska: Za kupovinu kuće potrebno izdvojiti 5,36 godišnjih bruto plata
Next Zrenjanin i ove godine dodeljuje junice poljoprivrednicima

You might also like

Najvažnije vesti

Goldman Sachs: U roku od godinu dana Britanija upada u recesiju

Britanija će verovatno upasti u recesiju u roku od godinu dana, nakon prošlonedeljne odluke o izlasku iz Evropske unije, a usporiće i rast svetske ekonomije, poručuju analitičari Goldman Sachsa.

Tema dana

Siva ekonomija u Srbiji čini oko 30 odsto BDP-a, gora samo Bugarska

Država je donela 68 mera za suzbijanje sive ekonomije, a sakupljanje računa i izvlačenje lutrije je samo jedna od njih, jer Srbija, osim Bugarske, ima najveći procenat sive ekonomije u

Makroekonomija

Prihod u budžetu Srbije od nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” veći od 9 miliona evra

Građani Srbije u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” poslali su ukupno 8.565.007 koverata sa fiskalnim računima čija je vrednost procenjena na 70 milijardi dinara od čega direktni prihod budžeta