“Dan otvorenih vrata” u Narodnoj banci Srbije

“Dan otvorenih vrata” u Narodnoj banci Srbije

Narodna banka Srbije će u subotu, 2. aprila, od 10 do 16 časova obeležiti “Dan otvorenih vrata”. Tog dana najširoj javnosti biće otvorena vrata zgrade u Ulici kralja Petra 12.

U izložbeno-edukativnom prostoru Narodne banke Srbije posetioci će imati priliku da pogledaju osnovnu izložbenu postavku „Novac na tlu Srbije“, kao i tematske izložbe „Dinar naš novac“, „Izrada kovanog novca – od idejnog rešenja do realizacije“ i „Narodna banka Srbije – nacionalna i evropska institucija“. Pored toga, pripremljen je i video-materijal „Funkcije i nadležnosti Narodne banke Srbije“.

Posetioci će moći i da provere verodostojnost svoje novčanice kroz lupu i UV lampu za proveru zaštitnih elemenata novčanica, podignu zlatnu polugu, proprate proces kovanja novca na presi za ručno kovanje novca, koja je napravljena po uzoru na presu iz 19. veka, kao i da se slikaju za novčanicu sa sopstvenim likom.

Izvor: Agencije
Previous Srbija i BiH potpisale Protokol o privremenom zapošljavanju građana 
Next Dinar oslabio, u četvrtak 122,81 dinara za evro

You might also like

Tema dana

Najskuplje grejanje na struju, najjeftinije na drva

Najveće troškove energije za grejanje imaće domaćinstva koja koriste električnu energiju direktno u grejnim telima i kotlovima za etažno grejanje i propan butan gas, saopštila je Agencija za energetiku Srbije.

Društvo

Aleksandar Vučić: Najkasnije u novembru nova fabrika u Leskovcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, u oktobru ili najkasnije početkom novembra, u Leskovcu biti otvorena prva fabrika poslje 30 godina.

Društvo

Eksplozija u TRZ Kragujevac: Jedna osoba poginula, 25 povređeno, za tri se traga

Jedna osoba je izgubila život, za tri se još uvek traga dok je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a povređeno, u eksploziji koja se danas dogodila tokom gašenja požara u