Boeing otpušta 4500 radnika

Boeing otpušta 4500 radnika

Kompanija Boeing, jedan od vodećih svetskih proizvođača aviona, do sredine godine planira da otpusti više od 4500 ljudi kako bi smanjila troškove.

Potparol kompanije rekao je da će oko 1600 otkaza biti dogovorno. Zbog pada narudžbina očekuje se da će većina otkaza biti u proizvodnji komercijalnih aviona, piše BBC.

Posao bi mogle izgubiti stotine direktora i menadžera. Najavljeni broj otkaza čini oko 3 posto zaposlenih u kompaniji koja je krajem prošle godine zapošljavala 161.000 ljudi.

Kompanija se odlučila na smanjenje broja zaposlenih zbog pada potražnje za njenim avionima i gubitka dela tržišta koje je preoteo evropski konkurent Airbus.

Boeing je prošle godine isporučio rekordna 762 aviona, više od prognoza, ali istovremeno je zabeležen snažan pad novih narudžbina.

Klijenti s Bliskog Istoka i iz Azije, donedavno veliki kupci, počeli su smanjivati narudžbine. Do 31. prosinca Boeing je imao 5795 naručenih aviona, što popunjava trenutne proizvodne kapacitete za sledećih sedam i po godina.

I Boeingove i Airbusove fabrike rade punim kapacitetom, a naručioci – vazduhoplovne kompanije – nisu voljni da troše milijarde dolara na narudžbine čiju bi isporuku trebali čekati nekoliko godina.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Zrenjanin i ove godine dodeljuje junice poljoprivrednicima
Next Negativne kamatne stope u Evropi povećale tražnju za nacionalnom valutom Indije

You might also like

Kompanije 0 Comments

Messer Tehnogas: Snažan rast profitabilnosti u prvoj polovini 2016.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, objavio je nekonsolidovane i konsolidovane rezultate za prvih šest meseci koji pokazuju snažan rast profitabilnosti ove kompanije.

Trgovina 0 Comments

Od danas moguće plaćanje računa u prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go

Plaćanje računa za EDB (struju), Infostan, mobilni telefon moguće je od danas u svim prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go.

Kompanije 0 Comments

Gazprom: Rekord u izvozu gasa na tržišta van Zajednice nezavisnih država u januaru 2017.

Gazprom je ostvario nov istorijski rekord u izvozu gasa na tržišta van Zajednice nezavisnih država (ZND) u januaru 2017, isporučivši potrošačima 19,1 milijardi kubnih metara gasa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply