Vučić odgovorio Izetbegoviću: Tolerisaćemo pretnje, jer ne znam alternativu

Vučić odgovorio Izetbegoviću: Tolerisaćemo pretnje, jer ne znam alternativu

Premijer Aleksandar Vučić odgovorio je na najave Bakira Izetbegovića da će BiH pokrenuti reviziju postupka po tužbi protiv Srbije za agresiju.

U odgovoru na najnovije političke pretnje predsedavajućeg predsedništva BIH Bakira Izatbegovića, premijer Vučić danas je kazao:

Žao mi je što Bakir Izetbegović izmišlja da bilo ko iz Beograda preti Bosni i Hercegovini. Kao predsednik vlade Srbije to nisam činio ni pre, ni za vreme, a ni posle bilo kakve izborne kampanje.

Istina je samo jedna i potpuno nedvosmislena. Bakiru izetbegoviću nije bilo potrebno ni dva dana po okončanja izricanja presude Radovanu Karadžiću da pokrene inicijativu, umesto za konačnim pomirenjem, on iznosi predlog za pravnu i političku osvetu nad Srbima.

Time je Bakir Izetbegović pretio Srbiji, a mi ćemo njegove pretnje tolerisati, jer ne znam šta bi bila alternativa. Pretpostavljam da je Bakir Izetbegović slučajno prenebregao činjenicu da se, pre svega, govorilo o političkom nasilju, što svakako jeste bila njegova najava revizije tužbe za genocid.

A, što se tiče nasilja, sa ponosom ističem da se u Srbiji svi zločini i svaka vrsta nasilja itekako kažnjavaju.

Bilo bi dobro kakad bi Bakir Izetbegović pokazao više volje da zločini nad Srbima u BiH budu rasvetljeni, a ubice i kriminalci privedeni pravdi. Makar oni za koje postoje živi svedoci da su ljudima vadili oči samo zato što su Srbi. To bi, siguran sam, bio dobar početak provođenja prava i pravde i važan doprinos politici mira na Balkanu.

Srbija je u potpunosti posvećena miru i pomirenju i nikakvim žalbama i tužbama, i politizovanjem pojedinačnih slučajeva, krivca za sukobe neće tražiti ni u bošnjačkom narodu, niti u bilo kom narodu sa prostora bivše Jugoslavije”, naveo je premijer Vučić.

Izetbegović je najavio da će, ako bude novih elemenata a na osnovu presude izrečene ratnom lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu, BiH pokrenuti reviziju postupka po tužbi protiv Srbije za agresiju genocid.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Tužba protiv VW zbog lažne kampanje ekoloških dizel vozila
Next Yellen još nije spremna da menja taktiku

You might also like

Tema dana 0 Comments

Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku

Komisija za sprovodenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku je odobrila prijave sva tri ponuđača, objavilo je Ministarstvo privrede.

Svetske berze 0 Comments

Tržišta nafte između globalnog smanjenja proizvodnje i rasta zaliha u SAD

Cene nafte na međunarodnim tržištima su zabeležile svoj prvi nedeljni gubitak od polovine januara, jer su veće zalihe sirove nafte u SAD neutralisale efekat globalnog dogovora o smanjenju proizvodnje.

Društvo 0 Comments

Sedam gradova koji nude novac samo da biste živeli u njima

Mnogi sanjaju o tome da pobegnu iz mesta u kome trenutno žive, a neka mesta daju novac kako bi privukle ljude da stanuju u njima.

1 Comment

Leave a Reply