Dinar ojačao prema evru i dolaru

Dinar ojačao prema evru i dolaru

Vrednost dinara prema evru porasla je 0,2 odsto zvanični srednji kurs za danas iznosi 122,5950 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

 Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,7 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 1,6 odsto.
Od početka godine dinar je prema evru pao za 0,8 odsto.
u odnosu prema prema američkoj valuti dinar je ojačao 0,5 odsto zvanični srednji kurs za iznosi 109,5576 dinara.
Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou jači za 3,0 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 1,1 odsto.
Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 1,5 odsto.
Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.
Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je na deviznom tržištu prodala 555 miliona evra i kupila 10 miliona.
Izvor: Agencije
Previous Bankari sa Wall Streeta objašnjavaju zašto je IPO tržište presušilo – i kada će se oporaviti
Next Wall Street: Oprezna trgovina, čeka se mišljenje predsednice Federalni rezervi

You might also like

Svetske berze

Wall Street: Indeksi dostigli nove rekorde

Na Wall Streetu su u sredu najvažniji indeksi skočili više od 1,3 odsto, dostigavši nove rekordne nivoe, jer je odmeren govor predsednika SAD-a Donalda Trumpa u Kongresu podstakao optimizam na

Svetske berze

Azijske berze u porastu, evro prati njihov rast

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija znatno porasle, prateći uspon Wall Streeta, dok je dolar u defanzivi jer američki Fed više nije jedina centralna banka koja poručuje da je era

Svetske berze

Azijske berze zabeležile skok, dolar jači

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija dostigle najviše nivoe u 19 meseci, zahvaljujući novim rekordima na Wall Streetu, dok je dolar ojačao zbog mogućeg povećanja kamata Feda već