Zbog ovoga su na listi najboljih poslodavaca

Zbog ovoga su na listi najboljih poslodavaca

Milioni zaposlenih u Sjedinjenim Američkim državama zbog uslova u kojima rade, pate od bolova u leđima, što su neke kompanije primetile i odlučile da to spreče – besplatnim masažama.

Istraživanja pokazuju da samo u SAD, zbog dugotrajnog sedenja ili stajanja na radnom mestu čak 31 milion zaposlenih pati od bolova u leđima.

Ista istraživanja su pokazala i da redovne masaže takve tegobe mogu trajno da uklone već nakon nekoliko meseci. Inače, u Americi se godišnje troši čak 50 milijardi dolara na lečenje bolova u leđima.

Da im zaposleni nisu zadovoljni, a zbog toga i lošije rade i češće izostaju s posla primetilo je 17 američkih firmi.

foto: tampaworkshop.com

foto: tampaworkshop.com

Te kompanije su odlučile da spreče taj problem i radnicima ponude besplatne masaže, a sve su se ujedno našle i na Fortuneovoj listi najboljih američkih poslodavaca.

U pitanju su sledeće firme: Activision Blizzard, American Fidelity Assurance Company, Baptist Health South Florida, Cisco Systems, First American, Genentech, OhioHealth, Orrick Herrington & Sutcliffe, PwC, Regeneron, SAS, Scripps Health, Southern Ohio Medical Center, St. Jude Children’s Research Hospital, Veterans United Home Loans, WellStar Health System i World Wide Technology Inc.

Izvor: GdeInvestirati/Index
Previous Acer: Pad neto dobiti za 66%
Next Srbija: Prosečna plata u februaru 44.450 dinara

You might also like

Društvo 0 Comments

Najbolje se u Srbiji živelo 1979. godine

Znate li da je najbolja ekonomska godina u istoriji Srbije 1979. kada smo za Francuskom zaostajali 23 godine, a 1990 smo zaostajali 35 godina, dok je danas tačno 50 godina.

Karijera 0 Comments

Sve više mladih vozača iz Srbije odlazi u EU

Skup i težak način sticanja vozačke dozvole, niske plate i veće mogućnosti u inostranstvu, razlozi su zbog kojih mladi nerado sedaju za volan autobusa u javnom gradskom prevozu.

Društvo 0 Comments

Nemanja Stevanović: Izvoz IT mogao bi da nam bude 1 milijardi evra do 2020.

Savetnik za ekonomiju i investicije premijera Srbije Nemanja Stevanović izjavio je da bi Srbija do 2020. god. mogla da izvozi u informacionoj tehnologiji milijardu evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply