Zbog ovoga su na listi najboljih poslodavaca

Zbog ovoga su na listi najboljih poslodavaca

Milioni zaposlenih u Sjedinjenim Američkim državama zbog uslova u kojima rade, pate od bolova u leđima, što su neke kompanije primetile i odlučile da to spreče – besplatnim masažama.

Istraživanja pokazuju da samo u SAD, zbog dugotrajnog sedenja ili stajanja na radnom mestu čak 31 milion zaposlenih pati od bolova u leđima.

Ista istraživanja su pokazala i da redovne masaže takve tegobe mogu trajno da uklone već nakon nekoliko meseci. Inače, u Americi se godišnje troši čak 50 milijardi dolara na lečenje bolova u leđima.

Da im zaposleni nisu zadovoljni, a zbog toga i lošije rade i češće izostaju s posla primetilo je 17 američkih firmi.

foto: tampaworkshop.com

foto: tampaworkshop.com

Te kompanije su odlučile da spreče taj problem i radnicima ponude besplatne masaže, a sve su se ujedno našle i na Fortuneovoj listi najboljih američkih poslodavaca.

U pitanju su sledeće firme: Activision Blizzard, American Fidelity Assurance Company, Baptist Health South Florida, Cisco Systems, First American, Genentech, OhioHealth, Orrick Herrington & Sutcliffe, PwC, Regeneron, SAS, Scripps Health, Southern Ohio Medical Center, St. Jude Children’s Research Hospital, Veterans United Home Loans, WellStar Health System i World Wide Technology Inc.

Izvor: GdeInvestirati/Index
Previous Acer: Pad neto dobiti za 66%
Next Srbija: Prosečna plata u februaru 44.450 dinara

You might also like

Društvo 0 Comments

Top 5 najboljih restorana u svetu

Njujork, Modena, Lima… Ako se ikada budete našli u ovim mestima, nemojte propustiti da posetite sledeće restorane, jer su uvršteni u listu najboljih restorana na svetu.

Lifestyle 0 Comments

Do prvog miliona u pet koraka

Svaki novi zaposleni, svaka povišica, sve akcije – sve je investicija i deo „velikog plana”. I o tome treba da mislite svakoga dana. Kada ste preduzetnik sa planom, i drugi

Lifestyle 0 Comments

Pčele u gradu: Stokholm pravi park za pčele

Diplomate u Švedskoj, kompanije i građani Stokholma zajedno su pokrenuli inicijativu za spas gradskih pčela pravljenjem “bi frendli zone” (bee friendly zone) odnosno mesta na kojem se prijateljski odnose prema

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply