Skupština AIK banke odobrila prinudan otkup akcija

Skupština AIK banke odobrila prinudan otkup akcija

Vanredna skupština akcionara AIK banke, održana u petak, 25. marta, usvojila je tačku dnevnog reda koja se odnosi na prinudan otkup akcija od manjinskih akcionara.

Kao što je poznato, prethodno je većinski vlasnik ove banke, MK grupa, putem ponude stekao 91,9 odsto običnih akcija, 87,1 odsto prioritenih kumulativnih akcija i 44,8 odsto prioritetnih konvertibilnih akcija.

Prinudan otkup akcija biće sproveden po ceni iz ponude, a za obične akcije cena otkupa iznosi 1.800 dinara po akciji, dok se proteklih dana akcijama ove banke trgovalo na nivou od 1.830 dinara.

AIK banka drži trenutno blizu šesto odsto domaćeg bankarskog tržišta, a MK grupa je uspela da ovu banku preuzme za oko 130 miliona evra.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Beograd i Bela Palanka: 50.000 dinara razlike u plati
Next Impol Seval ostvario rekordan rezultat u 2015, dobit 902 miliona dinara

You might also like

Transport 0 Comments

Air Serbia: 44% na 3,9 miliona evra veći neto profit

Air Serbia je premašila pretprošlogodišnji rast dobiti za 44 odsto od 2,7 miliona evra, ostvarivši neto profit od 3,9 miliona evra u 2015, saopšteno je iz kompanije.

Transport 0 Comments

Štrajkovi izazvali pad kvartalne dobiti kompanije Hyundai

Najveća južnokorejska automobilska kompanija Hyundai prijavila je 30-odstotni pad profita u četvrtom prošlogodišnjem kvartalu, koji je, kako je saopšteno, posledica dugotrajnih štrajkova i pada prodaje na ključnim tržištima u razvoju.

Kompanije 0 Comments

Vokswagen kaženjen sa milijardu evra

Kompanija Volkswagen objavila je danas da je nemački sud naložio da plate kaznu od milijardu evra zbog skandala sa softverom koji kontroliše emisiju gasova kod dizelskih automobila.

2 Comments

Leave a Reply