Skupština AIK banke odobrila prinudan otkup akcija

Skupština AIK banke odobrila prinudan otkup akcija

Vanredna skupština akcionara AIK banke, održana u petak, 25. marta, usvojila je tačku dnevnog reda koja se odnosi na prinudan otkup akcija od manjinskih akcionara.

Kao što je poznato, prethodno je većinski vlasnik ove banke, MK grupa, putem ponude stekao 91,9 odsto običnih akcija, 87,1 odsto prioritenih kumulativnih akcija i 44,8 odsto prioritetnih konvertibilnih akcija.

Prinudan otkup akcija biće sproveden po ceni iz ponude, a za obične akcije cena otkupa iznosi 1.800 dinara po akciji, dok se proteklih dana akcijama ove banke trgovalo na nivou od 1.830 dinara.

AIK banka drži trenutno blizu šesto odsto domaćeg bankarskog tržišta, a MK grupa je uspela da ovu banku preuzme za oko 130 miliona evra.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Beograd i Bela Palanka: 50.000 dinara razlike u plati
Next Impol Seval ostvario rekordan rezultat u 2015, dobit 902 miliona dinara

You might also like

Sve što treba da znate o 5G sledećoj generaciji mobilnih mreža

Sledeća generacija mobilnih standarda donosi mnogo više od bržeg downloada. Tehnologija 5G će izmeniti svet u još mnogo čemu.

Amerikanci su odbili da daju odobrenje kineskoj ponudi za MoneyGram

Kineski milijarder Jack Ma odustao je od kupovine američke kompanije za transfer novca MoneyGram pošto je Washington odbio dati “zeleno svetlo”.

Kompanije 0 Comments

Impol Seval do 2025. ulaže 25 miliona evra

Kompanija Impol Seval planira da do 2025. uloži oko 25 miliona evrai kapacitet sa sadašnjih 51.000 tona poveća na 95.000 tona u 2025. godini.

2 Comments

Leave a Reply